195 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 195 koronasmittede i Norge. Det er 54 færre enn samme dag i forrige uke. I Nordland var det tre nye tilfeller

Færre nordmenn tester positivt for covid-19. Mandag ble 54 færre positive tester registrert enn mandag for en uke siden.   Foto: Jil Yngland / NTB

Nyheter

De siste sju dagene er det i snitt registrert 173 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 278, så trenden er synkende.

Ved midnatt natt til tirsdag var det utført 5,8 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor.

I alt har 128.277 personer testet positivt.

Til nå har 1.958.560 personer fått første dose av koronavaksinen, og 1.350.000 personer har fått andre dose.

Mandag var 47 koronapasienter innlagt på sykehus. Det er like mange som fredag. Ved Nordlandssykehusets avdelinger er det for tiden en person som er innlagt, ved avdelingen i Lofoten.

Det var i alt tre personer som fikk påvist koronasmitte i Nordland mandag, viser oversikten fra Folkehelseinstituttet, som også publiseres av VG. To av disse er fra Bodø, den tredje har bostedsadresse i Vestvågøy. For tiden er det 29 pågående smittetilfeller i Nordland fylke, der Bodø har flest med åtte, Narvik har fem og Vestvågøy har fire. Vesterålen har for tiden ingen pågående smittetilfeller, som vil si at personen er smittet i løpet av de siste 14 dagene og dermed skal være i isolasjon.

Til sammen er 789 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

58,3 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 17 dødsfall i Norge.