222 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 222 koronasmittede i Norge. Det er 34 flere enn samme dag i forrige uke, men det var ingen nye tilfeller i Nordland.

Selv om antallet smittede tirsdag gikk opp fra sist uke, er gjennomsnittet for de siste sju dagene lavere enn for en uke siden.   Foto: Lise Åserud / NTB

Nyheter


Tallene er hentet fra Folkehelseinstituttet (FHI) og Meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

De siste sju dagene er det i snitt registrert 177 koronasmittede per dag.

Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 239, så trenden er fortsatt synkende.

Ved midnatt natt til onsdag var det utført 5,9 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor.

I alt har 128.499 personer testet positivt.

Til nå har 1.975.770 personer fått første dose av koronavaksinen, og 1.353.614 personer har fått andre dose.

Tirsdag var 47 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var like mange som dagen før. Ti av pasientene får respiratorbehandling, og 14 ligger på intensivavdeling.

På den siste oppdateringen til Nordlandssykehuset, går det frem at det er en innlagt ved deres avdeling i Lofoten, mens det er ingen innlagte ved avdelingen i Vesterålen og Bodø.

Ifølge oversikten fra Folkehelseinstituttet, som også er publisert av VG, var det ingen nye smittetilfeller i Nordland tirsdag. Det er i alt 25 pågående tilfeller i Nordland fylke, som er fire færre enn mandag. Ingen av disse tilfellene er i Vesterålen. Bodø har sju tilfeller pågående, mens Narvik har fem og Vestvågøy fire.

Til sammen er 789 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

58,3 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 17 dødsfall i Norge.