222 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 222 koronasmittede i Norge. Det er 29 flere enn samme dag i forrige uke. I Nordland var det fire nye tilfeller.

Illustrasjonsfoto  Foto: NTB

Nyheter

De siste sju dagene er det i snitt registrert 183 koronasmittede per dag.

Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 177, så trenden er stigende.

Ved midnatt natt til fredag var det utført 6,2 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor. I alt har 132.796 personer testet positivt.

Til nå har 2.954.412 personer fått første dose av koronavaksinen, og 1.580.849 personer har fått andre dose.

Innlagt

Torsdag var 24 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var seks færre enn dagen før. Ved Nordlandssykehuset var det en person innlagt, ved avdelingen i Bodø, går det frem av sykehusets nettsider.

I oversikten til Folkehelseinstituttet, som også publiseres av VG, går det frem at fire nye tilfeller ble kartlagt i Nordland i løpet av torsdag. Hadsel kommune var blant kommunene som meldte om nytt tilfelle i en pressemelding torsdag kveld.

I tillegg melder også Vågan og Bodø om hvert sitt nye smittetilfelle. Det fjerne og siste står registrert på Andøy. Andøy kommune har ikke sendt ut noen melding om at det er oppdaget noen nye tilfeller i kommunen i løpet av torsdag, heller ikke hatt noen oppdaterte artikler rundt dette på sine nettsider.

Pågående smitte

Totalt er det 58 pågående tilfeller i Nordland per fredag morgen. Vågan og Øksnes står begge med 13 på statistikken, mens Narvik står med ti og Bodø med sju. Det er 15 kommuner som har pågående tilfeller i fylket. I Vesterålen har også Hadsel og nå Andøy kommet med på oversikten over kommuner med pågående smitte, i tillegg til Øksnes.

Til sammen er 796 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

57,9 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 17 dødsfall i Norge.