170 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 170 koronasmittede i Norge. Det er 17 færre enn samme dag i forrige uke.
Nyheter


De siste sju dagene er det i snitt registrert 175 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 189, så trenden er synkende.

Det er hele 73 flere enn dagen før, men i helgene tas det færre tester og færre prøver analyseres.

Ved midnatt natt til tirsdag var det utført 6,2 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor.

I alt har 133.367 personer testet positivt.

Til nå har 3.067.247 personer fått første dose av koronavaksinen, og 1.594.690 personer har fått andre dose.

Mandag var 26 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var én færre enn dagen før. Ingen personer er innlagt ved avdelingene til Nordlandssykehuset, ifølge sykehusets oppdatering mandag.

Ifølge oversikten over smitte fra Folkehelseinstituttet, som også VG publiserer, ble det ikke registrert ny smitte i Nordland mandag.

Oversikten viser at det er 50 pågående smittetilfeller i Nordland, som vil si smitte registrert de siste 14 dagene. Vågan er fortsatt kommunen med flest tilfeller, i alt 13. Øksnes står med 12, mens Narvik står med ti. Det totale antallet tilfeller er en nedgang på tre tilfeller fra oversikten mandag.

Det er registrert pågående tilfeller i totalt 11 kommuner i Nordland.

16 av de pågående tilfellene er i Vesterålen. I tillegg til Øksnes, har Hadsel tre pågående tilfeller, mens Andøy står registrert med et smittetilfelle.

Til sammen er 796 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

57,9 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 17 dødsfall i Norge.