195 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 195 koronasmittede i Norge. Det er 25 flere enn samme dag i forrige uke.

Illustrasjonsfoto  Foto: Jil Yngland / NTB

Nyheter

De siste sju dagene er det i snitt registrert 166 koronasmittede per dag.

Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 175, så trenden er synkende.

Ved midnatt natt til tirsdag var det utført 6,3 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor. I alt har 134.534 personer testet positivt.

Til nå har 3.213.347 personer fått første dose av koronavaksinen, og 1.675.022 personer har fått andre dose.

Innlagte

Mandag var 28 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var elleve flere enn dagen før. Det er ingen innlagte ved Nordlandssykehusets avdelinger i Bodø, Vesterålen og Lofoten.

Oversikten fra Folkehelseinstituttet over smitte registrert mandag, som også VG publiserer, viser at det ikke er noen nye tilfeller registrert i Nordland. Oversikten viser derimot at de nærmeste nye tilfellene er ti nye smittede i Harstad og et nytt tilfelle i Tjeldsund. I tillegg viser oversikten at det på landsbasis er 18 nye smittetilfeller som ikke har noen geografisk plassering.

Oversikten over pågående tilfeller, smitte som har blitt registrert de siste 14 dagene der den smittede er i isolasjon, viser at det er 23 pågående tilfeller i Nordland. Det er åtte tilfeller i Vesterålen. Utbruddet i Øksnes er på vei tilbake. Det er et pågående tilfelle igjen i kommunen som den siste uka har vært verstingen i Nordland. I tillegg er det tre tilfeller i Hadsel og fire i Andøy.

Tilbakegang

I alt er det åtte kommuner i Nordland som har pågående tilfeller.

Til sammen er 796 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

57,9 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 17 dødsfall i Norge.