Fire nye smittetilfeller i Harstad tirsdag. Ber de som har vært i Grottebadet og på Peppes, teste seg

Tre av tilfellene har kjent smittevei og satt allerede i karantene. Den siste smittede vurderes å være importsmitte fra Østlandet.
Nyheter

Det er få nye nærkontakter relatert til disse fire nye smittetilfellene, sier kommuneoverlege Jonas Holte tirsdag kveld.

– Dessverre har det vært personer i smitteførende fase på besøk i Harstad torsdag den 15. juli. Som en konsekvens at dette anbefaler vi alle som var på Grottebadet i tidsrommet 12 til 15.30 den 15. juli, å teste seg. Også de som sto i kø for å komme inn til Grottebadet i dette tidsrommet, bes å teste seg.


Kommunen om smittesituasjonen: Setter ikke inn nye tiltak

Kommunedirektør Hugo Thode Hansen, ordfører Kari-Anne Opsal og kommuneoverlege Jonas Holte informerer om koronasituasjonen i Harstad fra rådhuset.


Dette vil omfatte mange hundre personer, ifølge kommuneoverlegen. Testkapasiteten på Luftveisklinikken økes på onsdag og torsdag for å klare å teste alle.

Kommunen ber i tillegg alle som var innom Peppes Pizza torsdag 15. juli i tidsrommet 15 til 17, om å teste seg. Her kan besøkende også ha vært smitteutsatt.


Nytt smittetilfelle i Evenes – syv nærkontakter

Smittesporingsteamet fikk tirsdag beskjed om at ytterligere en person i Evenes kommune er bekreftet smittet med covid-19.