560 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 560 koronasmittede i Norge. Det er 156 flere enn samme dag i forrige uke og det høyeste siden 21. mai.

Illustrasjonsfoto  Foto: NTB

Nyheter

Den gangen ble det registrert 714 nye smittede på ett døgn.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 378 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 270, så trenden er stigende.

Ved midnatt natt til fredag var det utført 6,6 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor. I alt har 139.778 personer testet positivt.

Til nå har 3.659.464 personer fått første dose av koronavaksinen, og 1.883.141 personer har fått andre dose.

Ingen innlagt i Vesterålen

Torsdag var 30 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var fem flere enn dagen før. Ved siste oppdatering fra Nordlandssykehuset, var det ingen innlagte ved noen av deres avdelinger.

I Nordland ble det rapportert om 26 nye smittede i løpet av torsdag, der fem av tilfellene stammer fra Vesterålen. Folkehelseinstituttet registrerte i løpet av dagen fire nye tilfeller fra Andøy, viser oversikten fra Folkehelseinstituttet, som også er publisert i VG. Det siste tilfellet fra Vesterålen er fra Øksnes. Men det var i Rana at det var flest tilfeller torsdag. 13 nye smittede er registrert i kommunen. Sømna, Bodø, Vestvågøy og Alstahaug.

En gledelig melding for Vesterålen er at antallet pågående tilfeller i Sortland er på vei ned, og at Sortland kommune ikke lenger er versting når det gjelder pågående smittetilfeller i Nordland. Også i Øksnes, til tross for et nytt tilfelle torsdag, er det nedgang i pågående smittetilfeller, som vil si smitte registrert de to siste ukene der den smittede er i Isolasjon.

158 pågående

Bodø har nå overtatt rollen som fylkesversting med 35 pågående tilfeller. Øksnes har 27, mens Sortland står med 24. Totalt er det 75 pågående smittetilfeller i Vesterålen. I Nordland er det 158 pågående tilfeller.

18 kommuner har smittede i Nordland ifølge den siste oversikten.

Til sammen er 804 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

57,8 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 17 dødsfall i Norge.