426 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 426 koronasmittede i Norge. Det er 82 flere enn samme dag i forrige uke.

Illustrasjonsfoto  Foto: Jil Yngland/NTB

Nyheter

De siste sju dagene er det i snitt registrert 390 koronasmittede per dag.

Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 286, så trenden er stigende.

Ved midnatt natt til lørdag var det utført 6,6 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor. I alt har 140.204 personer testet positivt.

Til nå har 3.693.741 personer fått første dose av koronavaksinen, og 1.930.208 personer har fått andre dose.

Færre innlagte

Fredag var 33 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var tre flere enn dagen før. Ingen innlagte er registrert ved Nordlandssykehusets avdelinger i Bodø, Vesterålen eller Lofoten.

Det ble meldt om 24 nye smittede i Nordland i løpet av fredag, viser oversikten fra Folkehelseinstituttet, som også publiseres av VG. Etter at Vesterålen lenge lå på smittetoppen i fylket, har dette nå snudd. Det var Rana som meldte inn flest tilfeller med ti totalt. Bodø meldte inn fire nye smittede. Hadsel og Andøy står oppført med hvert sitt nye koronatilfelle. Vestvågøy, Brønnøy og Vefsn har alle et nytt tilfelle, mens Vågan er oppført med tre og Narvik to.

168 pågående smittetilfeller er registrert i Nordland, der den smittede er satt i isolasjon de siste 14 dagene. 64 av disse tilfellene befinner seg i Vesterålen. Det er Bodø som for tiden har flest pågående smittetilfeller av covid-19. I alt 38 personer er i isolasjon med smitte i Bodø. Rana har 32, mens Øksnes står oppført med 25 pågående tilfeller.

Smitte i 18 kommuner

18 kommuner i Nordland har pågående smittetilfeller registrert ved midnatt.

Til sammen er 804 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

57,8 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 17 dødsfall i Norge.