Abid Raja innlagt på sykehus: – Vi håper på å komme

Kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) er innlagt på sykehus og har trolig krystallsyke. Hvorvidt det vil ha noe å si for hans del av åpningen av Hurtigrutemuseet på Stokmarknes neste helg, er foreløpig uklart.

Kulturminister Abid Raja har lagt ut bilde av seg selv innlagt på Arendal sykehus. Innleggelsen skyldes i følge Raja det som trolig er akutt komplisert krystallsyke.  Foto: Twitter / NTB

Nyheter

Raja skal etter planen nemlig offisielt åpne museet neste lørdag.

VOL har vært i kontakt med Tor Frøytvedt Dahl, politisk rådgiver for Venstre i Kulturdepartementet. Han henviser til ministerens Facebook-status, men sier følgende:

– Vi håper på å komme.


Minister åpner Hurtigrutemuseet

Kulturminister Abid Raja har meldt sin ankomst til Stokmarknes for å åpne Hurtigrutemuseet.


– Håper å komme meg raskt på bena

Ved 15:30-tiden fredag postet Raja en status på sin Facebook-side, der han skriver at han etter snart ti timer i sykehussengen i Arendal snart er klar til å skrives ut.

– Fra sykesengen her vil jeg si tusen takk til akuttmottaket og Arendal sykehus, for kyndige og omsorgsfulle sykepleiere, leger og ansatte som har tatt veldig godt hånd om meg, skriver han, og beklager blant annet for at han ikke får åpnet filmfestivalen og delt ut «Amandaprisen» i Haugesund lørdag.

Kultur- og likestillingsministeren skriver at etter en natt med lite søvn på grunn av økende svimmelhet, går bedre med han nå, men at han trolig har fått akutt komplisert krystallsyke.

– Jeg må nok derfor inn for noen tester til i helgen og over helgen, og en type behandling da problemet jo ikke er over. Men jeg håper på (og regner med) å komme meg raskt på beina - for jeg har MYE å gjøre, MYE å utrette, MYE jeg ønsker å oppnå både som kultur- og likestillingsminister og som førstekandidat for Venstre i Akershus, Buskerud og Østfold valgdistrikt. «Hodet i tørketrommel» stopper ikke «Abid Raja», skriver han.