– Det er litt skrekkblandet fryd

Mandag var det studiestart for 38 studenter som skal ta barnehagelærerutdanningen på Stokmarknes.

Linn Berlin Nilssen (38) og Veronica Emilie Karlsen (43) fra Lofoten er klare for å ta nett- og samlingsbasert barnehagelærerutdanning i Stokmarknes.   Foto: Nina Kjeøy

Nyheter

– Vi gleder oss. Det er litt sånn skrekkblandet fryd å sitte på skolebenken igjen, sier Linn Berlin Nilssen og Veronica Emilie Karlsen.

Flest fra Vesterålen og Lofoten

Majoriteten av studentene som har takket ja til studieplass på den nett- og samlingsbaserte utdanningen deltid, er fra Vesterålen. Noen kommer også fra Lofoten, mens en kommer fra Troms og Finnmark.

Det skriver Nord Universitet i en pressemelding.

Studiet går over fire år i stedet for over tre år, slik at det blir enklere å kombinere studie med jobb og familie.

Vurdert siden 2010

To av de som skal tilbake på skolebenken igjen er Veronica Emilie Karlsen (43) og Linn Berlin Nilssen (38). Begge kommer fra Lofoten, har fulltidsjobb og familie, men har lenge tenkt på å ta utdanning.

– Jeg har vurdert å ta utdanning helt siden 2010. Så har jeg fått barn og har jobbet, og har ikke hatt tid og mulighet. Nå er tiden inne. Jeg er konstituert pedagogisk leder i en barnehage i Lofoten, og fikk drahjelp fra arbeidsgiver til å søke, sier Karlsen.

Hun sier at hun har kjent det litt i magen den siste uken.

– Jeg er spent og gleder meg. Det er litt sånn skrekkblandet fryd å sitte på skolebenken igjen, sier Karlsen.

Ønsket velkommen

Faggruppeleder Kathrin Olsen og dekan Egil Solli synes det er stas å ønske studenter velkommen til vakre Stokmarknes. I bakgrunnen ser vi Hurtigrutens hus, der samlingene foregår, nesten vegg i vegg med det nye Hurtigrutemuseet.  Foto: Nina Kjeøy

Ved studiestart i Hurtigrutens hus var det mange som ønsket studentene velkommen.

Studiestedsleder Barbro Fjellheim Malm, faggruppeleder Kathrin Olsen og dekan ved Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag, Egil Solli, understreket den jobben studentene har foran seg.

– Dere skal ta dere av det kjæreste vi har: Ungene våre. En god start på livet skjer i barnehagen. Den jobben dere skal gjøre er uhyre viktig, sier Solli.

Aina Nilsen, ordfører i Hadsel (Sp) ønsket alle velkommen og oppfordret studentene til å være med og utvikle Stokmarknes som studentby.

– Vi er avhengig av å få innspill fra dere. Ta dere tid til å se dere om både i Stokmarknes og Vesterålen, om dere er herfra eller er tilreisende. Det er et hav av muligheter her, sa hun.