Dæhlie til Bø-ordføreren:

– Bli statsminister

Bjørn Dæhlie vil ha Bø-ordfører Sture Pedersen inn i rikspolitikken.

Bø-ordfører Sture Pedersen flankert av Vilde og Bjørn Dæhlie. Bjørn Dæhlie og sønnen Sivert Dæhlie er med i investorselskapet SISA Invest, som er ett av tre selskaper som er gått sammen i Folk I Husan AS, som skal i gang med storstilt boligbygging i Bø.   Foto: Arkivfoto

Nyheter

Det er NRK som melder om den tidligere skistjernens utspill. Det var i forbindelse med Kringkastingsorkesterets konsert i Bø at den tidligere skistjerne, med åtte OL-gull som langrennsløper, holdt en tale. Den brukte han til å hylle Bo-ordfører Sture Pedersen, formuesskattkuttets far i Bø. Dæhlie er en av millionærene som har meldt flytting til vesterålskommunen etter kuttet i formuesskatten ble innført.

Ifølge NRK sa Dæhlie at Pedersen har et enormt talent for å få ting til, og ba også Pedersen bli en del av rikspolitikken.

– Sture, reis til hovedstaden. Lær Høyre å føre Høyre-politikk, bli statsminister, var budskapet fra den tidligere langrennshelten.

Får ting til

Til NRK beskriver Dahlie Pedersen og Bøs initiativ som spennende .

– Jeg kjente ikke Sture da, men han har flere baller i luften som han sparker videre. Han får ting til. slår Dæhlie fast overfor NRK.

I samme artikkelen trekker Dæhlie frem at han ikke har tenkt nøye over fremtiden i Bø. Da han flyttet dit, var han klar på at det skulle være et prøveår. Det fremholder han også overfor NRK.

– Jeg har ikke gått ordentlig i tenkeboksen når det gjelder fremtiden, uttaler Dæhlie, som etter skikarrieren har bygd seg opp med forretningsvirksomhet.

Han trekker frem at han har opplevd ting i Bø som han ikke har villet opplevd andre steder, og at han uansett vil komme tilbake til Bø.

– Men om jeg blir boende for all fremtid er uvisst, sier han, men han påpeker også at Bø er et sted fullt av sjel og masse hyggelige mennesker, med en fantastisk natur.

– På de flotteste dagene er det så magisk at du må klype deg i armen, uttaler han.

20 millioner

Bø-ordfører Sture Pedersen, sier til NRK at de har tjent på å senke formuesskatten. Til kanalen forteller han at skatteinngangen så langt i år har økt med 20 millioner i forhold til 2020, og at Bø nå ligger over snittet når det gjelder skattekroner per innbygger.

– Tanken er å skape aktivitet og flere arbeidsplasser, som igjen gjør at folk flytter hit, fremholder Bø-ordføreren.

– På den måten får vi som kommune større skatteinngang. Noe av det rikfolk sparer på å komme hit, må de bruke på å skape arbeidsplasser, sier han.

Kan være slutt

Men Bø og Pedersen formuesskatt-stunt kan går en usikker fremtid i møte etter høstens valg.

Fremadstormende Rødt og SV er begge blant de krasseste kritikerne av det Pedersen og Bøs skattepolitikk. NRK skriver at SV vil prøve å endre loven som har gjort det mulig å senke formuesskatten, mens Rødt vil forsøke å fjerne muligheten til kommunene å regulere formuesskatten. Rødt-leder Bjørnar Moxnes sier til NRK at grepene Bø har gjort fører til en sulteforing av kommuneøkonomien.

Moxnes forteller om deres plan for å styrke kommuneøkonomien, og uttaler at Bø ville fått fem millioner mer med deres opplegg enn de får med opplegget som dagens regjering fører.


Erna i Vesterålen: Vi la oss på hjul noen hektiske timer

Fredag ettermiddag var statsminister Erna Solberg på besøk i Vesterålen. Hun var innom NorLense, Kystverket sitt nye test- og øvelsessenter, Skagen flyplass og Zooca Calanus nord for Sortland.Gründere går sammen i Bø: − Vi fant kjemien med en gang

Entreprenøren Ole M. Almeli AS har 40 års erfaring i bransjen, og har sammen med Håkon Ulriksen etablert to nye selskap. Nå blir det bygging av to nybygg i Bø, blant dem et nytt næringsbygg på Eidet.Vil senke inntektsskatten for å lokke unge til Bø

Ordfører Sture Pedersen lanserer et nytt skattekutt i Bø. Han ønsker å kutte i inntektsskatten for å lokke unge til kommunen og til distrikts-Norge.Bjørn Dæhlie deler sine turtips fra Bø

Det er ingen hemmelighet at langrennslegenden Bjørn Dæhlie fortsatt er svært aktiv. Han flyttet til Bø i Oktober 2020, og VOL tok kontakt for å høre om han hadde noen gode turtips til vesterålinger som skal ha hjemmeferie i sommer.