1.687 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 1.687 koronasmittede i Norge. Det er 135 flere enn samme dag i forrige uke og det nest høyeste tallet så langt.

Illustrasjonsfoto  Foto: NTB

Nyheter

De siste sju dagene er det i snitt registrert 1.423 koronasmittede per dag.

Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 1.044, så trenden er stigende.

Ved midnatt natt til lørdag var det utført 7,2 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor. I alt har 165.051 personer testet positivt.

Det høyeste tallet nye smittede på ett døgn ble registrert for 31. august, med 1.796.

Intensivavdeling og respirator

Fredag var 88 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var én færre enn dagen før. Ved Nordlandssykehusets avdeling i Bodø er det en person som er innlagt, viser de siste oppdaterte opplysningene på sykehusets nettsider.

26 av pasientene ligger på intensivavdeling, og blant de er 13 på respirator. Det er én flere på intensiv og like mange på respirator sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

Det ble meldt om 31 nye smittede i Nordland i løpet av fredag. Fortsatt er det Salten og Helgeland som har det sterkeste smittetrykket i fylket. Sju av de nye tilfellene ble meldt i Bodø, Mens Brønnøy hadde fem og både Vefsn og Sørfold fire hver. 12 kommuner i fylket er registrert med nye koronatilfeller fredag. Rana står med tre, Vestvågøy 2, Rødøy, Gildeskål, Evenes, Vågan, Hadsel og Andøy står med et tilfelle hver.

Med de nye smittetilfellene, er det 306 pågående smittetilfeller i Nordland. Det vi si positive tilfeller fra de siste 14 dagene, der personer er i isolasjon. Rana har flest pågående tilfeller med 67, mens Bodø har 61, Fauske 28 og Brønnøy 25.

På retur

I Vesterålen er det 41 pågående tilfeller, der Øksnes står med flest med sine 16, men der utbruddet nå ser ut til å være på retur. Sortland og Andøy står begge med ti tilfeller, mens Hadsel står med fem. Andøy meldte sent fredag kveld om tre nye smittede, men det tar som regel en dag før tilfellet kommer med i statistikken.

Til nå har 3.897.735 personer fått første dose av koronavaksinen, og 3.244.577 personer har fått andre dose.

Til sammen er 822 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

58,4 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 18 dødsfall i Norge.