Dette bildet skapte stor interesse

Høyres gruppeleder på Sortland, Roar Wessel-Olsen, delte dette bildet på Facebook sist lørdag. Han ble da kontaktet av VG og NRK.

Her ser vi representanter fra Sortland Høyre og Sortland Fremskrittsparti hjelpe Arbeiderpartiet med å sette opp deres valgkamptelt sist lørdag.  Foto: Roar Wessel Olsen.

Nyheter

Sist lørdag var det stor politisk aktivitet på torget på Sortland i forbindelse med valgkampen. Da Arbeiderpartiets Svein Robert Vestå alene forsøkte å sette opp partiets valgkamptelt, slet han. Da ilte representanter fra Høyre og Fremskrittspartiet til for å hjelpe. Det var da Wessel-Olsen tok bildet som har blitt delt utallige ganger på sosiale medier.

– Vi var ferdige med å sette opp våre telt, og da Svein var først ute blant sine kollegaer og slet med sitt telt, var veien kort for oss å hjelpe til. At dette var så spesielt at mange medier i etterkant har omtalt «dugnaden», overrasker meg litt. Bildet kan kanskje være et symbol på at vi er politiske motstandere, men at det samtidig er ganske så gemyttlig i norsk politikk, forteller høyremannen til VOL mandag morgen.

Politisk teater

Roar Wessel-Olsen, gruppeleder og kommunestyrerepresentant for Sortland Høyre.   Foto: Ann-Julie Nordgaard Nesmoen

Wessel-Olsen påpeker at det ofte er høy temperatur i debatter mellom de ulike partiene. Slik skal det være, samtidig som politikerne i etterkant er like gode venner, fastslår han.

– Slik er min og mange politikeres hverdag. Den uenigheta som kommer fram i debatter er den rollen vi som politikere spiller og viser det «politiske teateret». Man er ofte irritert på meningsmotstandere, men vi har alle til felles at vi bare ønsker det beste for kommunen vi representerer og nasjonen som helhet. Det er dette som er kjernen av politikken. Derfor var det litt gøy at både VG og NRK ønsket å omtale vår «dugnad» sist lørdag, sier Wessel-Olsen lattermild.

Han sier at bildet også har fått omtale i Tyskland, i tillegg til utallige delinger på sosiale medier. Wessel-Olsen er litt stolt over at et enkelt bilde kan vise at demokratiet i Norge fungerer godt.

– Slike ting går ofte begge veier, og Høyre har tidligere også fått hjelp til ulike ting. Vi bor i et fantastisk land og demokratiet funker. Etter at vi hjalp Svein med Aps valgkamptelt, vanket det vafler på oss som takk for hjelpa, sier en fornøyd høyremann.

Høyrepolitikeren får ifølge NRK Nordland støtte fra valgforsker Jonas Stein ved UiT Norges arktiske universitet. Stein har også sett bildet fra helgens valgkamp på Sortland, og mener det illustrerer norsk lokalpolitikk på en fin måte.

– Norske politikere kan snakke med hverandre. Ofte er de enige i mange saker også, i alle fall gjelder det i lokalpolitikken. Der er de som regel enige om å jobbe sammen for lokalsamfunnet, sier Stein til statskanalen.