Testet positiv på hurtigtest – ber gjester ved Rødbrygga være oppmerksomme

Hadsel kommune ber gjester som var innom Rødbrygga mellom 19-21 torsdag 16. september om å være oppmerksomme.
Nyheter

Årsaken er at en person i Hadsel kommune har avgitt en positiv hurtigtest for covid-19. Hadsel kommune skriver i pressemeldingen at personer som var innom Rødbrygga i det gitte tidspunktet kan ha vært utsatt for koronasmitte og derfor må være ekstra oppmerksomme på symptomer.

Personen som har avgitt den positive hurtigtesten er fullvaksinert og er ifølge pressemeldingen blitt smittet utenfor regionen. Men før personen utviklet symptomer på korona og covid-19, var personen på Rødbrygga i det gitte tidsrommet. Hadsel kommune melder at de ansatte er testet, men ikke å regne som nærkontakter.

– Vi ber gjester som har vært på Rødbrygga i det nevnte tidsrommet om å være ekstra oppmerksomme på eventuelle symptomer og holde antallet sosiale kontakter lavt. Dersom du får symptomer skal du holde deg hjemme og kontakte koronatelefonen for testing på mandag, uttaler smittevernlege Martin Larsen Drageset.

Kommunen opplyser at det er stor pågang på laboratoriet i Bodø, der analysene foregår, og det derfor vil kunne ta tid å få svar på testresultatet.