309 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 309 koronasmittede i Norge. Det er 56 færre enn samme dag i forrige uke.

Færre har testet positivt for covid-19 den siste uken. Søndag var det fire tilfeller som ble registrert i Nordland.   Foto: Foto: Lise Åserud / NTB /illustrasjonsfoto

Nyheter

De siste sju dagene er det i snitt registrert 524 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 684, så trenden er synkende.

Fredag var 94 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var én flere enn dagen før. Tallet oppdateres ikke i helgene. Fem av de innlagte var pasienter ved Nordlandssykehusets avdeling i Bodø.

32 av pasientene ligger på intensivavdeling, og blant dem er 22 på respirator. Det er én flere på intensiv og like mange på respirator sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt. Tallene oppdateres ikke i helgene.

Søndag ble det registrert fire nye smittede i Nordland, alle i Bodø.

Totalt er det 245 pågående sykdomstilfeller med covid-19 i Nordland fylke, der Bodø ifølge VGs oversikt har flest med 124. Men til tross for alle de 124 tilfellene, så er trenden synkende i Bodø. Trenden er stigende i Sørfold som har 26 tilfeller pågående og Vågan som står oppført med 22 sykdomstilfeller.

Vesterålen har 22 pågående sykdomstilfeller. Øksnes er på topp med ni og har ifølge VG en stigende trend. Hadsel og Sortland står begge med fem, Andøy to og Bø et tilfelle. Vi gjør oppmerksom på at sykdomstilfellene registreres på folkeregistrert kommune, slik at de smittede kan bo et annet sted i landet.

Ved midnatt natt til søndag var det utført 7,7 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor. I alt har 190.553 personer testet positivt.

Til nå har 4.168.236 personer fått første dose av koronavaksinen, og 3.662.555 personer har fått andre dose.

Til sammen er 861 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

58,3 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 21 dødsfall i Norge.