399 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 399 koronasmittede i Norge. Det er 81 færre enn samme dag i forrige uke.

Ved midnatt natt til torsdag var det utført 7,8 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor. I alt har 195.029 personer testet positivt.   Foto: Jil Yngland / NTB

Nyheter

De siste sju dagene er det i snitt registrert 421 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 461, så trenden er synkende.

28 av de 399 nye smittede onsdag har folkeregistrert adresse i Nordland. Flest smittede ble registrert i Vågan. Der ble ti nye smittede en del av statistikken. I Bodø kom det sju nye, mens det i Narvik ble registrert seks. Rana står oppført med to nye smittede på VGs oversikt, mens Brønnøy, Vestvågøy og Øksnes står med en ny smittet hver.

Totalt er det 249 personer i Nordland med pågående koronasykdom, smitte som har vært oppdaget de siste 14 dagene. Det er smitte i 19 kommuner i fylket. Bodø har flest pågående tilfeller med 95. Bodø har de siste dagene hatt synkende trend på VGs oversikt, men står nå registrert med flat trend. Trenden er stigende i Narvik og Øksnes som har 38 pågående sykdomstilfeller hver. Vågan står også med stigende trend og 36 pågående tilfeller.

I Vesterålen er det for tiden 41 sykdomstilfeller. I tillegg til de 38 i Øksnes er det et tilfelle i Lødingen, Hadsel og Andøy.

Onsdag var 93 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var like mange som dagen før. Det var to personer innlagt for koronarelatert sykdom ved Nordlandssykehuset. Begge ved avdelingen i Bodø.

30 av pasientene ligger på intensivavdeling, og blant dem er 16 på respirator. Det er to færre på intensiv og to flere på respirator sammenlignet med dagen før, ifølge Helsedirektoratets oversikt.

Ved midnatt natt til torsdag var det utført 7,8 millioner koronatester her i landet siden februar i fjor. I alt har 195.029 personer testet positivt.

Til nå har 4.186.517 personer fått første dose av koronavaksinen, og 3.695.626 personer har fått andre dose.

Til sammen er 884 koronasmittede personer døde i Norge siden mars 2020, viser foreløpige tall. Om pasientene har dødd av eller med covid-19, er ikke alltid mulig å slå fast.

58,3 prosent av alle døde har fylt 80 år. I aldersgruppen under 50 år er det meldt om 22 dødsfall i Norge.