– Sp blir nødt til å stemme mot Andøya flystasjon

– Det blir umulig for Senterpartiet å stemme for Andøya flystasjon etter at de gikk regjering med Arbeiderpartiet på Hurdalsplattformen. Å stemme ja bare noen dager etterpå, ville være det samme som nær regjeringskrise.

Tidligere Høyre-ordfører i Andøy, Jonni Solsvik, mener det lukter regjeringskrise dersom Senterpartiet skulle komme til å stemme for SVs forslag i Stortinget om å beholde Andøya flystasjon. 

Nyheter

Det sier Jonni Solsvik, som i en årrekke var Høyre-ordfører i Andøy kommune. Han har også notert seg at SV fremmer forslag i Stortinget om å berge Andøya flystasjon, som Bladet Vesterålen skrev på nett onsdag formiddag: Forslaget fra SV er slik: «Stortinget ber regjeringa beholde Andøya flystasjon som base for de maritime overvåkingsflyene våre».