Sjømatnæringen blir hørt:

Vil utvide åpningstiden ved tollstasjonen på Bjørnfjell

Etter å ha tapt flere millioner hvert år på grunn av nattestengt tollstasjon på Bjørnfjell, blir sjømatnæringen nå hørt.

Nattestengt: Sjømatnæringen taper flere millioner hvert år på at fisk blir stående fast på den nattestengte tollstasjon på Bjørnfjell.   Foto: Tore Skadal

Aktuelt i nord

Sjømatnæringen taper millioner hvert år fordi fisk blir stående ved den nattestengte tollstasjonen på Bjørnefjell. Jo lenger fisken blir stående, jo mer faller den i pris.

I forrige uke møttes Sjømat Norge og Tollvesenet for å drøfte denne problemstillingen, og dette ga resultater.


Jubler for forslag om å ha døgnåpent på Bjørnfjell

Sjømatnæringa i nord taper millioner på grunn av en nattestengt tollstasjon. Nå foreslår Arbeiderpartiet i sitt alternative statsbudsjett å sette av penger til å holde Bjørnfjell tollsted nattåpent.

 

Det skriver NRK.

Tollvesenet skal nå arbeide for å i ukedagene kunne ha tre timer lengre åpningstid ved denne tollstasjonen fra august og desember.

Ifølge NRK vil disse endringene, hvis det blir bestemt, tidligst tre i kraft høsten 2019.

– Vi håper at vi får utvidet åpningstiden allerede fra høsten av, men på sikt håper vi at vi kan få ei god elektronisk løsning, at norske og svenske myndigheter kan gjøre dette elektronisk i fremtiden. Det gjør at tollvesenet heller får brukt mer tid på stikkprøver og mindre tid på å sette stempel, sier en glad regiondirektør Snorre Johansen i Cermaq Nord-Norge til NRK.

VOLs debattregler:

1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Aktuelt i nord