Politiet vurderer jaktepisode

Politiet vurderer om man skal reagere etter en episode under årets elgjakt i Andøy. En elg ble skutt mens en annen person sto et stykke bak elgen.

FEILSKYTING En jeger i Andøy skjøt en elg som sto inne på et annet jaktfelt enn der jegeren hadde tillatelse til å jakte. Da jegeren skjøt elgen, sto en annen person cirka 80 meter bak elgen. Politiet vurderer nå om hendelsen skal få konsekvenser for jegeren.  Foto: Alf Ragnar Olsen

VURDERING Regionlensmann Per Erik Hagen sier politiet har jaktsaken i Andøy til vurdering.  Foto: Erik Jenssen

Andøy

– En jeger har vært i grenseland mellom to jaktfelt og skutt en elg. En person sto cirka 80 meter bak elgen da den ble skutt, og det er denne saken politiet har til vurdering hos jurist, sier regionlensmann Per Erik Hagen.

Trodde han var på rett side

Han har fått saken til behandling ettersom Andøy-lensmann Lill Pettersen sitter i styret i det aktuelle elgvaldet og mener seg inhabil.

– Jegeren trodde at han var på rett side av sitt jaktfelt da han skjøt elgen, mens elgen var inne på et annet jaktfelt, sier Hagen.

I samme vald

Viltforvalter Jostein Holmeng sier at selve jaktsaken er et forhold mellom jaktlagene.

– Det er syv jaktfelt fra Bjørnskinn til Andenes, men alle er innenfor samme vald. Dermed er det ikke snakk om ulovlig jakt. Hva som skjer innenfor et elgvald er det opp til elgvaldet og jaktlagene å ordne opp i. Dersom det hadde vært skutt en elg på området til et annet elgvald, ville det vært ulovlig jakt og da kunne Andøy kommune som viltforvalter ha reagert, sier Holmeng.

Han sier at elgjakta i Andøy ser ut til å ha gått bra og at flere jaktlag er ferdig med årets jakt.

– Det skal felles 56 elg i Andøy i år. Jeg har ikke oversikt over hvor mange dyr som er felt til nå, sier Holmeng.