Andøy Energi varsler:

Andenes uten strøm i 2-3 timer lørdag

2500 beboere på Andenes vil være uten strøm fra 16-tida lørdag. Strømbruddet kan vare så lenge som tre timer.

Illustrasjonsfoto. 

Andøy

Andøy kommune melder dette på sine nettsider.

Kjell-Are Johansen i Andøy energi bekrefter at hele Andenes mister strømmen en gang mellom 16 og 17 lørdag. Han sier den kan bli borte i to-tre timer.

Årsaken skal være at en tråd på en strømlinje har falt ned mellom Andenes og Dverberg.

– Vi hadde kraftig vind i går, det kan nok være årsaken, tror Johansen. Han sier dette ble oppdaget lørdag ettermiddag.

– Strømkabelen som hadde falt ned ble observert i to-tretida lørdag. Det er utrolig bra at folk melder slikt inn, for vi har ikke overvåkning av alle strømstolpene våre, sier han.

Den skal henge ned mot en myr. Ifølge Johansen er sju personer på vei ut for å utbedre feilen lørdag. De må skru av strømmen mens de arbeider, men vil prøve å få ordna det så raskt som mulig.

– Fra det øyeblikket vi tar strømmen vil det neppe ta mer enn 2-3 timer, hvis det ikke oppstår komplikasjoner. Det kan gå fortere, men vi må ha litt margin på varslinga, det er bedre å melde for lang periode uten strøm enn for kort, sier han.

Ifølge Johansen er det ikke aktuelt å la kabelen ligge og utbedre den senere. Det kan potensielt få konsekvenser for strømforsyninga.

– Hvis vi fikser det nå blir det mindre utkoblinger enn hvis vi ikke gjør det, og vi har dessuten ikke lov til å la det ligge hengende, sier han.