Ville tilbake for å oppleve nordlys og mørketid

– Vi besøkte Andøy i sommer, og ville tilbake for å oppleve mørketid, nordlys og spekkhuggere, sier Christine og Dirk Zahrnt fra Tyskland.

NORDLYS – Etter å ha sett midnattsola i sommer, ville vi tilbake til Andøy for å oppleve nordlys og mørketid. Og så drømmer vi om å få snorkel sammen med spekkhuggere, sier Dirk og Christine Zahrnt fra Tyskland.  Foto: Jørn Aune

Andøy

De to skal være i Andøy litt over en uke og håper å få med seg himmelrommets lysshow før de drar tilbake til Tyskland.

– Vi har vært flere ganger i Norge, men i hovedsak i rundt Kristiansand. Vi driver med dykking og det er fint å dykke der. I sommer tok campingbilen og kjørte nordover. Turen gikk til Andøya og så til Senja før vi dro sørover, sier Christine.


Massiv reklame

Vesterålen får denne uken reisereklame over fem hele sider i et av norges største ukeblad. - Utrolig verdifullt, sier reiselivssjefen.

 

– Det er veldig fint i Norge, og særlig i Nord-Norge. Ikke minst møter vi mange hyggelige mennesker her, sier Dirk.

Aktiv ferie

I sommer hadde de med seg kajakker, dykkerutstyr og utstyr for kiting. I tillegg gikk de turer i fjellet, blant annet til Måtind på Andøya. De var også ute på kvalsafari to ganger, og fikk sett spermkval og delfiner.


Sea Safari og Ellingsen Apartment samarbeider:

Andværinger starter med nordlysturisme

Nordlysturismen har tatt av i Norge, og spesielt i Tromsø. Nå vil to andværinger ha en bit av markedet.

 

– Fra Andøya dro vi sørover til Lofoten, men der var det for mange turister. Vi dro derfor tilbake til Andøya og bodde på Kvalnesbrygga – der vi også kunne dykke, sier Christine.

Nordlys og spekkhuggere

Da de satte kursen nordover i romjula, gikk reisen med fly. Etter å ha sett midnattsola i sommer, var det en annen type lys som lokket denne gangen.

– Etter å ha sett midnattsola, ønsket vi å oppleve mørketid og nordlys. I sommer fikk vi sett spekkhuggere i Lofoten, men vi har en drøm om å kunne snorkle sammen med spekkhuggere og få oppleve dem på nært hold i sitt naturlige element, sier Christine.