Elever med miljøkrav til Andøy kommune:

Solsvik støtter elevkrav om kildesortering i Andøy-skolene

– Jeg synes det er flott at elevene setter fokus på miljø på denne måten, sa ordfører Jonni Solsvik, som har skrevet under på et krav om kildesortering i Andøy-skolene.

UNDERSKRIFT: Ordfører Jonni Solsvik har mottatt underskrifter fra elever som krever kildesortering i Andøy-skolene. – Det er flott at eleven setter fokus på miljø, sier Solsvik, som selv signerte oppropet (gult uthevet i bildet).  Foto: Jørn Aune

Andøy

Saken kom opp som en uanmeldt ekstrasak i formannskapet mandag. Solsvik fortalte at han hadde mottatt underskriftene fra elevene.

– Saken skulle ha vært meldt inn i forkant av møtet, men siden jeg ikke har så mange formannskapsmøter igjen, så derfor tillater jeg meg å ta dette opp nå, sa Solsvik.

Ikke bare tok Solsvik imot underskriftene fra elevene, men han ga dem også sin fulle støtte.


Ordfører Jonni Solsvik støttet klimastreiken i Andøy:

– Vi må lytte

Skolelever fra hele Andøy møtte opp for å markere den internasjonale klimastreiken fredag. De fikk støtte fra ordfører Jonni Solsvik (H), som møtte demonstrantene utenfor rådhuset på Andenes.  


– Jeg har skrevet under på oppropet og håper at jeg ikke blir inhabil når dette skal behandles. Vi får komme tilbake til hvordan vi skal gjøre det, sa Solsvik.

Vil kjøpe søppelplukkere

Solsvik tillot også at Aps Einar Åbergsjord å komme med et miljøinnspill i anledning underskriftene.


Skoleelev og Hadsel Frps ordførerkandidat, Erwin Teigen, deltar ikke på klimastreiken:

Mener det er bedre å plukke søppel enn å streike

Tredjeklassing ved Hadsel vgs, Erwin Teigen, deltar ikke på dagens klimastreik. Han mener det det finnes mer konstruktive måter å vise miljøengasjement på.


– Miljøvern kan være veldig stort og veldig smått, lokalt og globalt. Det er ofte det lokale som enkelt og rimelig å gjøre. Jeg vil derfor at kommunen ber frivilligsentralen om å kjøpe inn noen søppelklyper, som folk kan låne når de går tur for å plukke med seg søppel. Vi kan premiere de ivrigste med Andøykort på 500 kroner. Så ser vi om vi klarer å få folk engasjert, sa Åbergsjord.

– Alle saker som kan sette fokus på miljøvern er viktig, sa Solsvik og ba deretter rådmann Kirsten Lehne Pedersen om å ta kontakt med andøy frivilligsentral for å finne en løsning med søppelklypene.