Åpnet fylkesvei 976 etter helikopterbefaring:

Kan bli stengt igjen ved mer nedbør 

Litt over klokken 12 kom meldingen om at veien mellom Andenes og Bleik er åpnet igjen. Litt tidligere fredag ble det gjort befaring av fjellsiden fra helikopter og drone.

Fredag 26. april gjorde Statens vegvesen befaring av fjellsiden ved fylkesvei 976 mellom Andenes og Bleik. Flere nedfall av stein mot veien gjorde at den ble stengt dagen før. Befaringen ble gjort med helikopter og drone. Etter befaringen ble veien åpnet.

Andøy

– Vi så resultatet av de enorme vannmengdene som har kommet ned. Det har foregått mer i fjellsiden enn det som har kommet ned til veien og rasgjerdet, sier geolog Viggo Aronsen til VOL.


Veien til Bleik stengt til etter helikopterbefaring

Veien mellom Andenes og Bleik er stengt etter et ras i natt. Veien blir tidligst åpnet fredag etter befaring med helikopter i rasområdet.

Han sier at de store vannmengdene som kom har rensket opp i fjellsiden.

– Det er både på godt og vondt. Det gode er at det er blitt rensket, men samtidig forsvinner de merkene vi har brukt å se etter. De er blitt utvisket, sier Aronsen.

Han sier at man ikke kunne påvise store områder med ustabilitet i fjellsiden, og at man derfor besluttet å åpne veien igjen.

– Når det kommer ned stein har vi fulgt det samme som vi gjør i Lofoten med å stenge veien i 24 timer til situasjonen har roet seg, sier Aronsen.

Nedbør kan føre til ny stenging

Aronsen sier at man nå vil følge situasjonen fremover.

– Kommer det 15 til 20 millimeter nedbør, må stenging vurderes på nytt. Vi må bare vente å se, sier Aronsen.


Steinnedfall mellom Andenes og Bleik

Natt til tirsdag falt det ned en stor stein i fanggjerdet på fylkesveg 976 mellom Andenes og Bleik.