Solsvik og Nordmo møtte Senterpartiet

Onsdag hadde ordfører Jonni Solsvik (H) og varaordfører Knut Nordmo (Sp) møte med Senterpartiet i Stortinget. – Vi skal ha møte med flere partier fremover, sier Solsvik.

STOTRTINGET: Onsdag møtte varaordfører Knut Nordmo og ordfører Jonni Solsvik stortingspolitikere fra Senterpartiet i Oslo. Solsvik sier at man planlegger møte med flere andre partier i tiden fremover. 

Andøy

Det vakte oppsikt da statsminister Erna Solberg uttalte at det vil bli militær aktivitet ved Andøya flystasjon også etter at overvåkingsflyene er flyttet til Evenes.


Senterpartiets Liv Signe Navarsete mener Solberg viser liten respekt for Stortinget når hun drar til Andøya og opplyser om ting hun ikke har opplyst Stortinget om.

– Vi har spurt, men ikke fått svar, sa Navarsete til VOL i går.


Navarsete om Solbergs Andøya-utspill:

– Vitner om liten respekt for Stortinget

– Det er oppsiktsvekkende at statsministeren drar på sjarmørbesøk til Andøy og opplyser om ting hun ikke har opplyst Stortinget om. Det vitner om liten respekt for Stortinget, sier Senterpartiets Liv Signe Navarsete.


Senterpartiet

Og det var nettopp Navarsete delegasjonen fra Andøy hadde møte med onsdag.

– Vi snakket både om prosjekter som planlegges i Andøy og situasjonen for Andøya flystasjon. Alle venter på en avklaring om hva som skal skje når det gjelder mottak av allierte forsterkninger og NATO-øvelser, sier Solsvik.

Han sier at man har jobbet med dette møtet i lang tid, og at det er tilfeldig at det skjer rundt en uke etter statsministerens besøk i Andøy.

Flere partier

– Vi jobber også med å få til møter med flere andre partier på Stortinget, deriblant Høyre og Arbeiderpartiet. Vi ønsker å snakke om omstillingsprosjekter, Andøya Space Center, havna på Andenes og det vi ser knyttet til Andøya flystasjon. Vi ser en tverrpolitisk erkjennelse av at det vil være behov for Andøya flystasjon også i fremtiden, sier Solsvik.