Er fortsatt i tidlig fase i etterforskningen

Politiet er foreløpig et godt stykke unna en konklusjon i forbindelse med helgens lyng- og skogbrann i Andøy.

  Foto: Privat/innsender

Andøy

Politiet har startet undersøkelser i forbindelse med brannen på Andøy, lørdag 15.juni. Vi er ennå i en tidlig fase, men vi undersøker saken i den hensikt å forsøke å avklare hva som var årsaken til brannen., etterforskningsleder Anne Margrethe Kleczka til VOL.

Ett av spørsmålene som etterforskningen skal ta stilling til, er om loven har blitt brutt i forbindelse med brannen.

– Vi vet ikke helt hva som er årsaken til brannen, saken er under etterforskningen. De impliserte er avhørt så får etterforskerne komme fram til om det er noe straffbart som har skjedd, har operasjonsleder Mari Lillestø ved politiets operasjonssentral i Bodø tidligere uttalt til VOL.

Brannen startet som en melding om gress- og lyngbrann, men sterk vind og nokså tørr skog førte til at et stort område raskt stod i flammer. Brannvesenet i Andøy rykket ut med alt materiell, også frivillig brannvern fra Dverberg og Bleik. Det ble satt inn slukkingshelikopter, og mannskaper fra Sivilforsvaret ble utkommandert.


Andøy-brannen: Ikke helt klarlagt hva som var brannårsaken

Politiet etterforsker hva som var årsaken til brannen i Sør-Andøy i går.Dette sier innsatslederen om brannen

Over 30 brannmannskaper fra hele Andøy deltok i slukkingen av brannen i Gaveln.Sånn opplevde hytteeier branndramaet

Arne Hjalmar Hansen eier hytte i Gavelen nært brannstedet.Riktig vindretning hindret at brannen tok bygninger

Det startet som en liten brann, men endte opp i en storbrann. Heldigvis gikk vinden i riktig retning.