«Hank» skal til Sortland:

Isbjørnbestanden i Andøy går ned

Det er fortsatt tid til å se isbjørnen «Hank» ved Polarmuseet på Andenes. Men snart forsvinner han til Sortland for ett år.

SORTLAND: Isbjørnen «Hank» kom til Andenes og Polarmuseet i 2004. Nå flytter han til Sortland og utstillingen «Seabed» i ett år.  Foto: Jørn Aune

Andøy

Den utstoppede isbjørnen, som har fått navnet «Hank» kom til Andenes i 2004. Den var tre år da den ble skutt ved Hornsund, sør på Spitsbergen. Den kom på besøk til polakker, og var veldig sint. Isbjørnen ble skutt i selvforsvar.


I full gang med siste finish på «Seabed»

14. august åpner utstillingen «Seabed» i Kulturfabrikken på Sortland. Denne uken satte teamet bak i gang med å ferdigstille den spektakulære utstillingen.

 

«Hank» har hovedrollen i det første utstillingsrommet du kommer inn i ved Polarmuseet på Andenes. Men nå må rommet fylles med noe annet. For «Hank» har nå fått en rolle i utstillingen «Seabed» ved Kulturfabrikken på Sortland.

– «Seabed» handler om havet og de fantastiske sidene med det, men også truslene mot det. Høyem forteller at det spesielle med denne utstillingen er at den er rettet mot barn og unge, sa Ane Høyem til VOL i forrige uke. Hun er konservator ved Sortland museum.

«Seabed» åpner 14. august, og selveste Sivert Høyem skal synge under åpningen.