Andøya flystasjon:

Avlyser åpen dag

Lørdag 24. august var det planlagt åpen dag ved Andøya flystasjon. Arrangementet er nå avlyst, melder Luftforsvaret på Facebook.

AVLYST: Luftforsvaret skulle markere sitt 75-årsjubileum og 50 år med Orion-fly på Andøya 24. august. Den russiske militærøvelsen som starter neste uke, gjør at arrangementet er avlyst og utsatt.  Foto: Marius Birkeland

Andøy

Planen var å markere Luftforsvarets 75-årsjubileum og 50 år med Orion-fly, men den rollen Andøya flystasjon nå spiller i forbindelse med den russiske øvelsen utenfor norskekysten, gjør at feiringen er avlyst.


Også canadisk fly til Andøya

Det er nå kommet et canadisk overvåkingsfly til Andøya, i tillegg til de tre amerikanske P8-flyene som kom forrige søndag.


– 133 luftving ved Andøya flystasjon må dessverre kansellere det planlagte arrangementet ved flystasjonen lørdag 24. august.

– Personellet ved avdelingen har over lengre tid jobbet svært hardt med å løse sine oppdrag. Nå står vi i en situasjon der vi må prioritere å fortsette å løse vårt primære oppdrag.


Forsvaret: Derfor er amerikanske overvåkningsfly i Nord-Norge

– De amerikanske P8-flyene skal hjelpe Norge med økt situasjonsforståelse i forbindelse med en varslet russisk øvelse, sier pressetalsmann Sigurd Tonning-Olsen ved Forsvarets operative hovedkvarter.


– Vi beklager at situasjonen har blitt som den har blitt, og syns det er svært synd at vi ikke får markert Luftforsvarets 75-årsdag og P3-Orions 50 år på Andøya sammen med lokalbefolkningen og øvrig publikum.

– Vi vil på et senere tidspunkt planlegge med et nytt arrangement for publikum. Følg med på Luftforsvarets Facebook-side for mer informasjon om dette, meldes det på Facebook.

Musikk-korps og NH 90

Det var ikke planlagt noe stort flyshow i forbindelse med feiringen, men en rekke mindre fly, samt Forsvarets nye helikopter NH 90 skulle etter planen komme til Andøya denne lørdagen.

I tillegg skulle Forsvarets Musikkorps Nord (FMKN) delta.

Det var Bladet Vesterålen som første meldte om denne saken.