Fylkesveg 82:

Skal fikse stikkrenne

I april sørget rekordnedbør for å vaske ut deler av fylkesveg 82 noen kilometer utenfor Andenes. Nå klages det på reparasjonen som ble utført. – Vi skal fikse dette før vinteren, sier Magne Berg i Statens vegvesen.

ELENDIG: En bilfører kaller reparasjonen av vegbanen på fylkesveg 82 utenfor Andenes for elendig. Magne Berg i Statens vegvesen sier at vegen skal utbedres før vinteren.  Foto: Jørn Aune

Andøy

Tirsdag 23. april var en dramatisk dag på vegene i Andøy. Ved Nøss gikk det jordras over fylkeveg 976 og en stor stein havnet i fanggjerdet mellom Andenes og Bleik.


Fylkesvei 82 åpen igjen:

Vannet vasket bort stikkrenne ved Kjølhågen

– Vannet har vasket bort masse ved ei stikkrenne, sier Magne Berg i Statens vegvesen. Det gjør at fylkesvei 82 ut av Andenes er stengt.


Det kom 44 millimeter nedbør på under to døgn, og ved fylkesveg 82 utenfor Andenes dannet det seg en stor vanndam på ene siden av vegen. Etter hvert vasket vannet ut vegfyllingen ved ei stikkrenne og vegen måtte sperres.

Fikk skadet bilen

En bilfører fikk skadet bilen sin for 12.000 kroner i forbindelse med at vegbanen sank ned på grunn av utvaskingen.

Statens vegvesen mente imidlertid at man ikke hadde gjort noe uaktsomt og ville ikke erstatte skaden.


– Det smalt godt

– Det smalt godt og regningen kom på 12.000 kroner, sier en bilfører som 23. april i år fikk et ublidt møte med en veiskade utenfor Andenes. Men erstatning får han ikke.


– Elendig

Skaden på veien ble fikset senere samme dag som den oppstod i april, og etter hvert ble det lagt asfalt på vegen. Men bilistene er ikke helt fornøyd med reparasjonen.En trafikant kaller reparasjonen «Elendig» via nettsiden «FiksGataMi».

– Reparasjon etter bytte av stikkrenne er elendig. Den har aldri vært bra. Det er nå blitt til et stort hopp for biler, slik at man risikerer å knuse bunnpanner. Fart på stedet er 80km/h, skriver bilisten i meldingen som er kommet til Andøy kommune.

– Fikses før vinteren

Magne Berg i Statens vegvesen sier at «hoppet» skal fikses før vinteren.


Steinnedfall mellom Andenes og Bleik

Natt til tirsdag falt det ned en stor stein i fanggjerdet på fylkesveg 976 mellom Andenes og Bleik.


– Det er blitt ei lita setning i veibanen etter at det ble fikset. Det var vanskelig å få det permanent slik forholdene var i april. Vi skal se på saken før vinteren, sier Berg til VOL.