Skryter av klatreveggen på Andenes

Lørdag arrangerte Andøy klatreklubb Polarcup i klatring. Dette er den første offisielle konkurransen i klatreveggen «Eggakanten» som ble åpnet i fjor sommer.

Lørdag 19. oktober var det Polarcup i klatring i Norlandiahallen på Andenes. Totalt 52 deltakere var påmeldt, og de tre beste i hver klasse gikk til finale lørdag ettermiddag. Dette er første gang Andøy klatreklubb arrangerer konkurranse i den nye klatreveggen.

Andøy

– Det er med 52 deltakere, der rundt 20 kommer fra Andøy klatreklubb. Ellers er det tilreisende fra Tromsø, Bodø, Evenskjer, Harstad, Kabelvåg og Vesterålen, sier Stian Vik Mathisen i Andøy klatreklubb.


Åpnet Eggakanten

Søndag ble Eggakanten åpnet – ikke for fiskeri eller kvalsafari, men for klatring. – Vi håper at klatreveggen skal bidra til større mangfold innen idretten i Andøy, sa Stian Vik Mathisen i Andøy klatreklubb.


Lørdag formiddag var det klatring for barn. Ut over dagen var det konkurranse i tre klasser (13-15, 16-18 og 19 og eldre).

– Klatrerne velger selv rute og får poeng etter hvor høyt de kommer og hvor vanskelig ruta er. Den letteste ruta gir tre poeng helt opp, mens den vanskeligste gir 11 poeng, sier Vik Mathisen.

– Andøy klatreklubb har fått en fin vegg, sier Øyvind Vedal fra Vesterålen vertikal, som var blant de tilreisende deltakerne.

Finale

De tre beste i hver klasse går til finale. Der får klatreren anvist rute og må selv sikre tauet etter hvert som man klatrer opp veggen.

KONKURRANSE: Stian Vik Mathisen i Andøy klatreklubb kunne lørdag ønske 52 deltakere velkommen til Polarcup i klatring på Andenes. Dette er første gang klubben på Andenes arrangerer en offisiell konkurranse i den ett år gamle klatreveggen.  Foto: Jørn Aune

– Det er også sånn at klatrerne ikke får se hverandre i finalen, slik at man selv må finne ut hvordan klatringen skal løses, sier Vik Mathisen.

VOL kommer tilbake med resultatene senere lørdag.

Polarcup går over flere helger med konkurranser i Harstad, Kabelvåg, Leknes, Hamarøy og Stokmarknes som siste konkurranse i februar.