LVO med stjernekonsert

Det ble en fabelaktig ettermiddag i Idrettshallen på Andenes da Lofoten og Vesterålen orkesterforening, tubasolist i verdensklasse Øystein Baadsvik og Andenes skolekorps inviterte til Star Wars-konsert.

Lofoten og Vesterålen orkesterforening besøkte søndag Andenes sammen med Øystein Baadsvik, som er en av verdens ledende tubasolister. LVO hadde i tillegg med seg Andenes skolekorps da musikk fra Star Wars-filmene ble fremført.

TUBASTJERNE: Øystein Baadsvik er en av verdens fremste tubasolister. Søndag hadde han konsert sammen med Lofoten og Vesterålen orkesterforening på Andenes. I bakgrunnen LVO-dirigent Ketil Vangen.   Foto: Jørn Aune

Andøy

Baadsvik er blant verdens fremste tubaspillere, og det er ikke verst med tanke på at han begynte med tuba fordi det var det instrumentet som var ledig da han begynte i Spongdal skole musikkorps  som 15-åring.

Baadsvik og LVO fremførte Fnugg Blues, som er komponert av Baadsvik og Tubakonsert av John Williams. Han er kanskje mest kjent som skaper av filmmusikk – ikke minst til Star Wars-filmene.

– Han er en av verdens største nålevende komponister. Musikken han lager er utrolig god musikk, ikke bare som filmmusikk, men også som klassisk musikk, sier Baadsvik.

Om det å spille sammen med LVO sier han følgende:

– Når jeg spiller med et amatørorkester er det akkurat det samme musikalske uttrykket vi prøver å få frem som med proffene. Det er kanskje litt mer presist, kanskje litt mer jevn balanse i et profforkester, men uttrykket kan være minst like bra, sier Baadsvik.