Disse artistene opptrer under Rock Mot Rus

Årets artister under rockefestivalen på Andenes i april, består ellers av en blanding av unge og erfarne musikanter.

Arif er en av de såkalt heite artistene i norsk musikk om dagen.   Foto: Pressefoto

Årets headlinere
  • Deception fra Stavanger spiller hardbarket metal, og har vært forband for band som metalveteraner Entombed og Kvelertak. De har også andværingen Einar Petersen på trommer. De har tidligere deltatt på rockemønstringen som Art of Deception.
  • Regnvær fra Bodø. Vant rockemønstringen for to år siden og har siden spilt på flere store festivaler. Catchy pop på dialekt, med elementer fra alternativ rock og elektronisk musikk.
  • Kryp fra Tromsø, vant fjorårets rockemønstring med en energisk fremførelse av sin nordnorske nupunk som blåste RMR over ende og vant publikums og juryens hjerter.
  • A Million Pineapples også fra Tromsø. Melodisk og alternativ indierock, med røtter i 90-tallets skrangle-indierock, har blitt sammenlignet med Pavement, Wilco og Pixies Tok andreplass i rockemønstringa i 2018.
  • Cultmember, nok et tromsøband, cross over hardcore-trashmetal, har andværingen og riffgeniet Casper Nilsen i stallen på gitar, som i tillegg til å ha deltatt på rockemønstringa også sitter i styret for årets RMR.
  • Dudes fra Oslo spiller høyoktan rock, inspirert av blant annet Turboneger, The Hives og Hellacopters, spilte på RMR i 2015.
  • Hedda Mae fra Bergen spiller boblende dansbar energisk pop, og har blitt sammenlignet med Robyn.
  • Arif fra Bogerud i Oslo, med røtter i Zanzibar, en rapper som har blitt hyllet i norsk musikkpresse, som stødig har beveget seg oppover på stjernehimmelen siden debuten i 2013. Spilte på RMR i 2014.
  • Musti fra Tøyen i Oslo med somalisk bakgrunn har spilt på Øya og omtales av trendavisen Natt & Dag som en av Norges mest hypede rappere uten å ha gitt ut en eneste singel. Hun har og bidratt på en låt av Arif som og gjester RMR i år.
Andøy


Bookingansvarlig Renate Ingvartsen har fått på plass et lag av stjerner og stjerneskudd til Rock Mot Rus 2020. Blant artistene som opptrer under årets arrangement, er blant andre Tungtvann, Deception, Dudes, Regnvær og Arif. Nederst i saken ser du den fullstendige listen over årets headlinere.

Ingvartsen legger sjelen sin i å finne rette band og rett variasjon av sjangere, som passer det krevende publikum som ungdommen på RMR er. Nylig spikret hun Hedda Mae, en ung artist som kan bli noe stort noe, ifølge Renate. Det å få Tungtvann til å gjøre sitt comeback på RMR var ingen selvfølge.


Tungtvann

– Jeg så Joddski i fjor i februar under Trondheim Calling, vi har hatt dem før, og hørte snakk om at Tungtvann skulle spille sammen igjen, sier hun.

– Oj, er det planer om det, hvor fett hadde ikke det vært å ha fått dem på RMR, men skjønte at det ikke gikk da. Så kommer august, ventet så lenge på svar fra en potensiell headliner men jeg fikk nei. Hva skal jeg gjøre, tenkte jeg da, forteller Renate videre. Hun fikk nyss i november 2019 om at de skulle spille på Parken festival i august, men de hadde en eksklusiv avtale med dem

– Det ble litt fram og tilbake med Jørgen og management. Jeg var så spent på om budsjettet holdt, men fikk nettopp dealen i boks. Jeg er en jente som ikke gir meg, sier Renate overbevisende.

ildsjel: Renate Ingvartsen har en særegen teft for talenter, og brenner både for Rock Mot Rus, musikken og det å hjelpe unge talenter fram. Her sammen med Golden Core fra RMR 2019. Foto: Tord Viken 

Nøye utvalgt

Renate har en egen evne til å spotte artister som siden vokser seg store. Hun brenner for musikken og det å hjelpe fram talenter, men stiller krav.,

– Jeg er ganske streng. Jeg spør artistene direkte før jeg booker dem, hvordan får du kontakt med publikum? Det er lov å tenke stort. Dere er rockestjerner, så prøv å være det, sier Ingvartsen.

Følgende artister opptrer under årets festival:

Deception fra Stavanger spiller hardbarket metal, og har vært forband for band som metalveteraner Entombed og Kvelertak. De har også andværingen Einar Petersen på trommer. De har tidligere deltatt på rockemønstringen som Art of Deception.

Regnvær fra Bodø. Vant rockemønstringen for to år siden og har siden spilt på flere store festivaler. Catchy pop på dialekt, med elementer fra alternativ rock og elektronisk musikk.

Kryp fra Tromsø, vant fjorårets rockemønstring med en energisk fremførelse av sin nordnorske nupunk som blåste RMR over ende og vant publikums og juryens hjerter.
A Million Pineapples også fra Tromsø. Melodisk og alternativ indierock, med røtter i 90-tallets skrangle-indierock, har blitt sammenlignet med Pavement, Wilco og Pixies Tok andreplass i rockemønstringa i 2018.

Cultmember, nok et tromsøband, cross over hardcore-trashmetal, har andværingen og riffgeniet Casper Nilsen i stallen på gitar, som i tillegg til å ha deltatt på rockemønstringa også sitter i styret for årets RMR.

Dudes fra Oslo spiller høyoktan rock, inspirert av blant annet Turboneger, The Hives og Hellacopters, spilte på RMR i 2015.

Hedda Mae fra Bergen spiller boblende dansbar energisk pop, og har blitt sammenlignet med Robyn.

Arif fra Bogerud i Oslo, med røtter i Zanzibar, en rapper som har blitt hyllet i norsk musikkpresse, som stødig har beveget seg oppover på stjernehimmelen siden debuten i 2013. Spilte på RMR i 2014.

Musti fra Tøyen i Oslo med somalisk bakgrunn har spilt på Øya og omtales av trendavisen Natt & Dag som en av Norges mest hypede rappere uten å ha gitt ut en eneste singel. Hun har og bidratt på en låt av Arif som og gjester RMR i år.


Rock Mot Rus er en mønstring for unge amatørband - der også etablerte artister deltar. Festivalen arrangeres på Andenes årlig, og så dagens lys 17.desember 1983.