I fylkesfinalen for tredje gang

Risøyhamn skoles solide klassequzinnsats holdt til fylkesfinale. Onsdag stiller de i Bodø til dyst.

Årets smarte 10. klasseelever som har fått fylkesfinaleplass i klassequizen. Fra venstre Emilie Erlandsen, Linnea Buitink, Jakob Adel Benjaminsen og Stine-Mari Andersen (reserve).   Foto: risøyhamn skole

Andøy

Som Andøyposten skrev, smelte 10. klasse-laget til Risøyhamn skole til med 10 poeng og gikk opp i ledelsen i klassequizfinalen 25. september. Da hadde bare åtte av 42 lag vært i aksjon.

Spenningen har derfor vært stor etterhvert som skole etter skole har konkurrert. I dag (torsdag) var siste lag ferdig, og det viser seg at det holdt. Onsdag 2. desember møter Risøyhamn tre andre skoler i fylkesfinalen i Bodø. I kvalifiseringsrunden fikk Rognan 11 poeng, Tjongsfjord 12, mens Hattfjelldal fikk 10 poeng.

Nå gjenstår det å se hvilke lag som går videre fra fylkesfinalen til landsfinalen på NRK til våren. Det er tredje gangen på fem år Risøyhamn når fylkesfinalen.