– Vi er ei sovende gjedde som slår til når tiden er inne

Adrenalinet pumper fortsatt i blodårene til den tidligere håndballspilleren, når det er snakk om kjøp og salg av fiskebåter eller oljeboringsrettigheter. Det er en kjent sak at OSO Maritim er store på skipsmegling. Mindre kjent er det at de også eier to Andøy-registrerte oljeselskap. 49 år etter at Norminol boret etter olje i Breivik, kom de nesten i mål med et oljeoppkjøp i desember 2020, som kunne fått store ringvirkninger for Andøy.

rundgang: Administrerende direktør Johan Olsen i OSO Maritim ivaretar firmaets stolte tradisjoner gjennom 50 år med utvikling av fiskeri, båter, olje og offshore. foto: mette-helene berger amundsen 

Andøy

Andre generasjon, Johan Olsen, i OSO Maritim, fortsetter stadig i farens og selskapsgrunnlegger, Odd. S. Olsens ånd, 50 år etter starten i 1971. Johans yrkesaktive liv er en runddans av fiskeri, båter og olje. Selskapet er et av Nord-Norges største på skipsmegling, skipsteknisk drift og sjørett. Selv om det er 49 år siden Norminol oljeboret i Breivik, og deretter ble stoppet av myndighetene, er ikke oljedrømmen over ennå.