Earth Cell Norway skal produsere grafén i Risøyhamn

– Innen tre måneder skal vi ha finansieringen for grafén-produksjon i Risøyhamn klar, sier Bjørnar Iversen, styreleder i Earth Cell Norway AS. Dermed er det to selskaper med slike planer i Andøy.

NYTT SELSKAP: Her presenterer Bjørnar Iversen planene til Polaris Energy for grafénprodukjson i Risøyhamn. Nå har han, sammen med partnere, startet opp Earth Cell Norway AS og forlatt Polaris Energy AS. Earth Cell Norway har også planer om grafénproduksjon i Risøyhamn.  Foto: Arkivfoto:

Andøy

Iversen har tidligere vært involvert i Polaris Energy AS. Selskapet har fått støtte fra Samskap til et forprosjekt for etablering av grafén-produksjon med tanke på å bruke dette i batterier. Grafén lages av grafitt, som det finnes forekomster av både på Senja og i Vesterålen.