Flere har vært i kontakt med Andøyposten i forbindelse med parkeringen på Bautua, der man går opp til Måtind. Ofte står det mange biler der, og noen parkerer ute i veibanen. Ettersom parkeringsplassen ligger på en bakketopp, kan det skape farlige situasjoner.

13 biler

Torsdag var det fint vær, og da Andøyposten kjørte forbi Bautua, sto det ni biler på parkeringsplassene på begge sider av veibanen, samt fire biler som var parkert delvis i veibanen. I tillegg sto det parkert tre biler til i området, men et stykke fra parkeringsplassen.

Robert Svendsen kjører daglig forbi stedet, og mener noe bør gjøres.

– Ikke første gang i år. Og sikkert ikke siste at det er godt med folk som skal til Måtind. Håper vi kan se på og komme med innspill til nasjonal turistvei på bedre parkeringsforhold og kanskje mer tilrettelegging/informasjon, skriver han på Facebook-siden til Andøy Reiseliv.

– Strakstiltak

Svendsen utdyper.

– Å gå til Måtind er en flott tur og noe som det bør legges til rette for. Men slik det parkeres nå, kan det skape farlige situasjoner. Det må til noen strakstiltak i form av litt større parkeringsplass og kanskje noen varselskilter, men vi bør kunne stort også. Derfor bør vi gå sammen med Nasjonal turistvei og få til bedre parkeringsplass og informasjon til dem som skal gå turen. Dermed får vi bedre trafikksikkerhet og de som skal gå til Måtind får en fin start på turen, sier Svendsen.

Ferietid

I Statens vegvesen er ferietid, og det var dermed ikke så lett å finne noen som kan uttale seg om saken.

foto
Mange tar turen til Måtind for å nyte utsikten. Dette bildet ble tatt i fjor og innsendt til Andøypostens sommerfotokonkurransen. Foto: Lillian Georgsen