Over 200.000 høyballer skal legges synlig langs veiene i landet. Det er et samarbeid mellom Felleskjøpet, Trioplast og Tama, for å støtte brystkreftforskning. De synlige høyballene er for å fokusere på brystkreft.

Donerer penger

Bøndene betaler litt ekstra for den rosa plasten som skal rundt høyballene. På den måten får de støttet saken, og fokusert på det samtidig. Ved å kjøpe en rull med rosa plast, går 30 kroner til brystkreftforskning. Bonden betaler 10 kroner ekstra per rull til Felleskjøpet. I tillegg donerer Felleskjøpet og produsenten 10 kroner hver.

God tid

Eline Kristoffersen og Glenn Peter Knædal på Åknes klarte å sikre seg litt av den rosa plasten. Ikke alle fikk tak i, og man måtte bestille i god tid, for det ble fort utsolgt.

- Vi har kjøpt noen ruller. Det er fint å støtte brystkreft, samtidig som det er litt artig med noe annet litt annerledes. Vi klarte heldigvis å sikre oss litt av den rosa plasten, for vi ringte i god tid. Jeg vet ikke hvor mange som klarte å sikre seg slik plast, men vi klarte det, sier Knædal.

Finvær

De to unge bøndene er klar til å få ut høyballene. I år blir det nok ekstra spennende med rosa høyballer.

- Dette er første gang det skjer i Norge. Felleskjøpet kjøpte et stort parti og spredte utover Norge. Så når finværet kommer setter vi i gang med å få ut høyballene. Det blir fint, mener han.

FINT: Bonde Glenn Peter Knædal på Åknes gleder seg til å spre rosa høyballer ut over jordene for å fokusere på brystkreft. – Det blir fint, sier han. (Arkivfoto: Mette-Helene Berger Amundsen)