– Vi er i gang med å planlegge tilbudet kommende skoleår og har allerede fått brukbart med påmeldinger, sier Stenvoll. Han understreker at de har plass til flere.

– FFO er et godt holdningsskapende tilbud for barn i 1. til 7. klasse og vi har tilbud både på Andenes og på Åse, sier Stenvoll.

Tilbud for alle

– Må man være ekstremt fotballinteressert for å delta?

– Det er bra du spør om det, for det må man ikke. FFO er et tilbud til absolutt alle og vi driver med mange typer aktiviteter. Men jeg bruker fotballen, som jeg kjenner best, som grunnlag for det holdningsskapende arbeidet, sier Stenvoll.

Sist skoleår var første året at også førsteklassingene kunne være med.

– Vi har FFO-tilbud på Andenes fra mandag til torsdag, og mandagene er avsatt til de aller yngste. Når du begynner i 1. klasse så er mye nytt, derfor mener vi at det holder med en dag i uka. Da får de en fin start og tilbakemeldingene etter at vi åpnet for 1.-klassingene i fjor, er kjempegode, sier Stenvoll. Fredager er det Åse som har FFO.

Akademi for de eldste

For de ungene som ønsker å satse litt mer på fotball og er interessert i et met profesjonelt tilbud, så kjører Stenvoll et eget tilbud kalt Akademi.

– Det er et tilbud for elever fra 6. til 10. klasse og vi har det på Andenes på torsdager og i Risøyhamn på fredager, sier han, og håper flere benytter seg av dette tilbudet kommende skoleår.

Det er tydelig at Stenvoll har fylt et behov for mer aktivitetsbasert skolefritidstilbud med FFO og Akademiet, for i pågangen etter å delta er stor.

– I fjor hadde vi over 90 barn med, og på Andenes er det uten tvil onsdagene som er mest populære, for da er det kortdag på skolen. Jeg liker også den dagen for da får vi bedre tid til å kobbe med den holdningsskapende delen av tilbudet, sier Stenvoll.

Fem ansatte i høst

Totalt er de fire ansatte som driver FFO- og Akademi-tilbudet. I tillegg til Stenvoll selv er Marthe Hansen, Emil Håkon Benonisen og Geir Einar Solvang.

– Alle disse er kjempeflinke folk og i høst skal også Jan Tømmernes, som kommer for å spille for AIL, jobbe i FFO fram til oktober, sier Stenvoll, som gleder seg til å ta fatt på et nytt skoleår med FFO.

– Vi hadde veldig stor pågang i 2015, og har ikke plass til alle, så det gjelder å være tidlig ute med påmeldingene for å være sikret plass, sier han.

Fotballskole i høstferien

Snart åpner Tom Stenvoll også opp for påmelding til fotballskolen han skal arrangere i skolens høstferie.

– Det blir en profesjonell og eksklusiv fotballskole, der jeg blant annet henter opp flinke trenere fra Østlandet, sier Stenvoll.

foto
GRÜNDER: Etter at han flyttet hjem til Andenes og satset på FFO, opplever Tom Stenvoll stor interesse for tilbudet. – I fjor hadde vi over 90 unger med, sier han. Foto: Tony Gulla Sivertsen