Rock Mot Frafløtting i Bø til helga:

– Tror artistene vil treffe målgruppen godt

Fredag braker det atter en gang løs med Rock Mot Frafløtting i Bø. Frivillige i alle aldre jobber på spreng for å få alt i havn til festivalen, som arrangeres for 26. gang.

Under fjorårets amatørbandkonkurranse opptrådte blant annet bandet Pan fra Andøy, som endte opp med å vinne.  Foto: Arkivfoto.

– Det er bare ungdommer fra tolv til 19 år som jobber med arrangementet, sier Tina Andreassen i RMF-crewet.


– Stolt av at vi klarer å få dette i havn sammen

Rock Mot Frafløtting er i full gang i Bø – det for 25. gang. Festivalsjef Åsmund Krey (17) er stolt av det de sammen klarer å lage for andre ungdommer i Bø og Vesterålen.

 

For å få alt klart til selve RMF trenger de derimot litt mer handkraft.
– Vi er til sammen mellom 30 og 40 frivillige, da både unge og voksne, som hjelper til for å få alt på plass, sier hun.

Valgte en pakkeløsning

Fredag kveld vil det varmes opp til lørdag, med diskotek for både barn og ungdom. Lørdag vil trolig hovedattraksjonene være de fire artistene Kald Flamme, Vidar Villa, Turab og Adelen.

– Vi hadde en avstemming med artister som vi ønsket oss. Mange av disse ble for dyr og dermed fant vi en pakke med disse artistene. Vidar Villa er vel en artist som treffer mange målgrupper, men samlet tror vi at disse treffer vår målgruppe godt, sier Andreassen.


Litt om artistene
  • Kald Flamme, eller Ulrik Kierulf Haugland, er en hiphop-artist fra Radnøy i Hordaland. Han ble Ukas Urørt på NRK P3 i 2017, og kom i 2018 videre til Urørt-finalen på samme radiokanal.
  • Vidar André Grødset Mohaugen, best kjent som Vidar Villa, kommer fra Lillestrøm og slo for alvor gjennom i 2017 med sangen «One Night Stand». Artisten er kjent for sine norskspråklige tekster og vil nesten garantert by på allsangfaktor.
  • Turab Awan er fra Oslo og var med på Norske Talenter i 2014. Han lager og fremfører musikk innenfor sjangerne rap, hiphop og RnB.  Han var med på prosjektet Gatekunst og har siden da laget musikk som beskrives som å berøre alle slags uttrykksformer.
  • Adelen Rusillo Steen, kommer fra Horten og er vel mest kjent for det norske folk for å ha deltatt i Melodi Grand Prix i 2013, der hun kom på andreplass. Adelen vant også underholdningsprogrammet Skal Vi Danse på TV2 i 2015. Artisten er mest kjent for sanger som Bombo og Baila Conmigo.
 

Skal spille før artistene

RMF-crewet har valgt å gjøre det meste på samme måte som tidligere år, men en ting har endret seg.

– Tidligere har vi brukt å ha amatørbandkonkurransen på fredag, men i år har vi valgt å ha denne på lørdag. Dette fordi at vi tenker at det litt mer stas for bandene å spille før rett før artistene, enn dagen før, sier Andreassen.


I år har de fem amatørband som skal delta i konkurransen om å vinne 10.000 kroner, samt at de får spille på neste års RMF.


Rock mot Frafløtting for 25. gang

I 1992 ble Rock mot Frafløtting arrangert for første gang. I år blir det 25-årsjubileum.

 

Mye frivillighet og sponsing

For å få til å lage en happening som RMF, er de, i tillegg til den store frivilligheten, avhengige av sponsing. Noe de også får.

– Vi søker etter sponsede midler både fra kommunen og fra lokale bedrifter. Samtidig er det også veldig mange privatpersoner som sponser oss via vipps og bankoverføringer. Noen kommer til og med innom med pengene i handa for å gi dem til oss, forteller Andreassen.

Hun sier at de fleste som sponser dem er fra Bø.

– Det tror jeg handler om at de fleste føler en tilhørighet til arrangementet, forteller hun.