Fornøyde med årets RMF i Bø:

– Adelen fenget virkelig publikum

Lørdag var årets Rock Mot Frafløtting i Bø over. Årets artister, spesielt Adelen, slo godt an blant publikum og arrangørene er veldig fornøyde.

Det var rundt 120 innbetalte på Rock Mot Frafløtting i Bø lørdag.  Foto: Innsendt

– Vi hadde rundt 120 innbetalte lørdag, og det er vi rimelig fornøyd med, sier Tina Andreassen i RMF-crewet til VOL.

– Veldig mye liv

Like bra oppmøte var det ifølge henne ikke på discoen for barn og ungdom fredag kveld.

– Det var ikke så mange som kom, men det var på tross av det veldig mye liv, sier hun.

Andreassen sier at crewet har snakket om at de nok må få ordnet en annen aktivitet, hoppeslott eller lignende til neste år. Dette slik at de barna og ungdommene som ikke ønsker å danse har noe annet de kan gjøre.

Vant 10.000 kroner

Tidligere år har RMF brukt å arrangere amatørbandkonkurransen samme kveld som artistene spiller, men det har de ikke gjort de to siste årene. I år valgte de derimot å gå tilbake til den gamle løsningen.

Det var fem band som deltok i konkurransen i år, og de som til slutt stakk av med seieren var bandet «The Frivolous». De vant 10.000 kroner.

«The Frivolous», et band som ble dannet ved musikklinja ved Sortland videregående skole, stakk av med en premie på 10.000 kroner under amatørbandkonkurransen fredag.  Foto: Innsendt

 

– Dommerne sa at de alle hadde hver sine favoritter, men at når de summerte opp kom de frem til at det var «The Frivolous» som leverte best totalt sett. Da basert på det instrumentale og vokalen, låtvalg og engasjementet de skapte blant publikum, forteller Andreassen.

Bandet ble dannet ved musikklinja på Sortland videregående skole, mens medlemmene er fra Bø, Sortland og Andøy.

Til neste år tror hun at de nok kommer til å gå tilbake til den ordningen de har hatt de to siste årene, der bandene og artistene spiller hver sin kveld.

– De to teknikerne våre får rett og slett ikke pause mellom konkurransen og artistene, forklarer hun.

Fornøyde med artistvalg

Da arrangørene på grunn av økonomi ikke kunne booke de artistene de egentlig ville ha, valgte de å gå for en pakkeløsning. Denne besto av de fire artistene Kald Flamme, Vidar Villa, Turab og Adelen. Denne pakkeløsningen viste seg å slå veldig godt an hos publikum.

Vidar Villa ble ikke, som først antatt, publikumsfavortitten, men han skapte mye liv og god stemning blant publikum.  Foto: Innsendt

 

– Vi hadde jo to såkalte linje 2-artister, Kald Flamme og Turab. Vi var litt spente på hvordan de ville slå an hos publikum, men det gikk overraskende nok veldig bra. De var veldig gode på scenen og skapte mye liv blant publikum, forteller Andreassen.

De to store headlinerne under årets RMF var Adelen og Vidar Villa, der det nok var spådd at sistnevnte skulle slå best an hos publikumet.

Den norske artisten Adelen var høydepunktet for publikum lørdag kveld på Rock Mot Frafløtting.  Foto: Innsendt

 

– Vi hadde nok ikke forventet at Adelen skulle bli en så stor suksess som hun ble, for det var virkelig publikumsfavoritten lørdag. Vidar Villa var også veldig bra, men Adelen toppet han, sier Andreassen.

Med en vel overstått RMF-helg er det vel bare for arrangørene å starte på neste års planlegging, eller?

– Jeg tror vi kommer til å ta en måneds pause før vi starter med planleggingen, konstaterer Andreassen.