Nødnettet i Bø og Sortland er delvis nede

Deler av nødnettet i Vesterålen er nede.

Politi i arbeid. Illustrasjonsfoto  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Et 20-talls basestasjoner i Nordland er ute av drift.

- Når det gjelder Vesterålen er en base i Sortland og en base i Bø nede, men telenettet fungerer og vi vet hvor basene er nede. Dermed er dette ikke dramatisk akkurat nå, opplyser Remi Johansen operasjonsleder Remi Johansen ved politiets operasjonssentral i Bodø.

Han understreker at basene delvis skal dekke hverandre. Det er grunnen til at politiet ikke uroer seg.

Nødnettet brukes av politiet, brannvesenet og helsevesenet.

Stortingsrepresentant Willfred Nordlund reagerer på kveldens nødnettnyhet fra Vesterålen. I denne uka  stilte han et spørsmål i Stortinget om saken.

- Det er ikke holdbart at nødnettet ikke tåler litt nord-norsk vintervær. Det har tross all kostet over fem milliarder kroner. Her må reserveløsninger på plass og batterikapasiteten opp i tilfelle strømstans. I tillegg ser jeg at flere kommuner nå vurderer å si Nødnett-avtalene på grunn av kostnadene. Det er regjeringen som er øverste ansvarlige for sikkerhet og beredskap. Dersom de ikke klarer å løse dette må de komme til Stortinget med en plan, sier Nordlund i en kommentar til VOL.