Smittevernlegen i Bø: – Vi har vunnet slaget, men må også vinne krigen mot korona

Etter påske skal Norge åpne delvis igjen. Kommunelegen i Bø skriver i dag at samfunnet ikke må slutte å ta forholdsregler. Om man gjør det, kan pandemien skyte fart som aldri før.

Smittevernlege i Bø, Anders Svensson.  Foto: Knut Ivar Aarstein

Smittevernlege Anders Svensson skriver dette i et skriv som er kunngjort på Bø kommune sine hjemmesider.

– Vi har foreløpig ingen bekreftet smitte i Bø. Denne situasjonen kommer ikke til å vare. Korona er svært smittsomt og noen i Bø kommer garantert til å bli smittet, fortelle Svensson og fortsetter å fortelle om viktigheten av å holde seg til få nærkontakter også i tiden som kommer:

–. Dersom denne noen i Bø som blir smittet har 30 nærkontakter, og noen av disse også har utstrakt kontaktflate så betyr det at vi etter kort tid har 100 smittede i Bø. Gjennom å redusere antallet nærkontakter til fem personer og isolere oss når vi får symptomer på luftveisinfeksjon kan vi minke antallet smittede til totalt tre personer. Det er forskjellen mellom å ha kontroll og å miste den.Vi har vunnet det første slaget, vi har fått kontroll på epidemien og det skal vi være stolte av. Men vi må huske på at vi også må vinne krigen. Denne krigen mot en usynlig, dødelig fiende vinner vi sammen,gjennom å ikke være sammen.

Hele Svenssons innlegg kan du lese her.

Tidligere i søndag skrev kommuneoverlege i Andøy, Anders Stave, et innlegg på Andøy kommunes nettsider om samme tema og med samme budskap. Det kan du lese her.


Festdeltaker i Bø ble syk – skapte problemer på sykehuset

En liten fest i Bø gjorde plutselig at sykehuset brukte verdifullt smittevernutstyr unødvendig. I tillegg skapte det uro og ekstraarbeid for sykehus og ambulansepersonell, påpeker smittevernlegen i Bø. – Uakseptabelt, sier Bø-ordføreren.