Sture Pedersen til «Debatten»

Torsdag kveld skal Bø-ordfører Sture Pedersen (H) gjeste «Debatten» på NRK1, som skal omhandle formueskatt og hvor lur vesterålskommunens strategi er.

Bø-ordfører Sture Pedersen (H).  Foto: Arkivfoto

– Skikongen Bjørn Dæhlie og andre mangemillionærer flytter til Bø i Vesterålen og sparer millioner i skatt. Hvis dette er så smart, hvorfor gjør ikke flere kommuner det samme, senker skatten og tiltrekker seg rikfolk, spør programleder Fredrik Solvang i en teaser på Instagram i forkant av kveldens debatt.

Det har blitt stor debatt etter at det 12. desember i fjor ble vedtatt at Bø kommune, som første kommune i landet, skulle redusere formueskatten. Vedtaket gjelder fra 1. januar 2021.

Siden den gang har en rekke mangemillionærer og milliardærer meldt flytting til kommunen. Einar A. Sissener, Kristian Adolfsen og Benn Eidissen har blitt presentert som boligkjøpere i kommunen, og i oktober ble det kjent at skikongen Bjørn Dæhlie har meldt flytting til kommunen. Sist ut er Europris-gründer Wiggo Erichsen.