Montér åpnet lørdag butikk på Børøya:

– Dette er jo kjempegreier

Byggevarekjeden Montér åpnet lørdag formiddag dørene til den 3.000 kvadratmeters nye butikken på Børøya. Hadselordfører Siv Dagny Aasvik fikk det ærefulle oppdraget med å åpne, på en måte som var litt utenom det vanlige.

Hadsel

Været var ikke det beste under lørdagens åpning, men det hindret hverken folk eller Stokmarknes skolekorps fra å stille opp. Under et telt foran hovedinngangen sto folk nesten som sild i tønne for å komme unna regnværet. Da «Gammel Jegermarsj» var ferdigspilt ønsket daglig leder Håkon Hanssen folk velkomne, og ga deretter ordet videre til ordføreren.


Nærmer seg åpning av nytt byggvarehus

Førstkommende lørdag åpner Montér på Børøya sitt nye byggvarehus.

 

– En viktig arbeidsplass

– Bedrifter og byggevarebransjen satser stort i Hadsel, og det på en tid der byggenæringen sårt trenger folk. Dette gir ikke bare et godt tilbud til innbyggerne, men også flere arbeidsplasser. Montér Per Strand Stokmarknes har åtte ansatte, og er en viktig arbeidsplass, sa Aasvik under sin åpningstale.

Videre roste hun driverne for å gi sponsormidler til lag og foreninger, blant annet til Stokmarknes skolekorps, som spilte under åpningen.

Innebutikken har doblet arealet fra den en gang var Byggmakker, og kundene kan dermed lettere finne det de skal ha.   Foto: Ann-Julie Nordgård Nesmoen

 

Aasvik fortalte til VOL at investeringer fra både kommunen, fylket og næringen gir enorme ringvirkninger til kommunen og regionen.

– Det gjør oss mer attraktive og bedriftene vokser dermed på hverandre, konstaterte hun.

Da tiden var kommet for å offisielt åpne butikken, ble sagen tatt frem, for det tradisjonelle silkebåndet hadde måttet vike for en planke. Det var jo tross alt en byggevareforretning som skulle åpnes. Aasvik saget som bare det, og man skulle nesten tro at hun ikke holdt på med annet. Planken ble delt i to, og de oppmøtte strømmet inn i butikken.


Byggtorget Stokmarknes med fremgang:

Ble årets butikk og økte omsetninga med 20 prosent i 2017

Byggtorget på Stokmarknes fikk i helga pris for beste butikk under årskonferansen til Byggtorget og Byggeriet på Lillestrøm. Samtidig kunne eier Lars Rask informere om vekst for fjerde år på rad i omsetninga.

 

– En helt ny arbeidshverdag

Daglig leder Hanssen sier at de har hatt planer om å bygge om i fem år.

– Selve ombyggingen og utvidelsen av butikken startet vi med 11. oktober i fjor, men vi ble litt forsinket fordi at markedet på limtre, som vi har bygget med, var så presset.

– Det er veldig bra med ny butikk. Ihvertfall mye bedre enn den forige, sa Andreas Lind (i midten). Markus Knudsen, til høyre, betjener kassen, og daglig leder Håkon Hanssen er veldig fornøyd med den nye butikken.  Foto: Ann-Julie Nordgård Nesmoen

 

Ifølge han er Montér på mange måter lik Byggmakker, men det er også noen forskjeller.

– Vi har lavere priser og et større vareutvalg. Samtidig har innebutikken doblet seg i størrelse, mens utebutikken, der man henter material og slikt, har tredoblet størrelsen, sa han.


Sjefen tok til sagen for å erklære den nye butikken for åpnet

Torsdag feiret Byggern innflytting i splitter nye lokaler med kake og en direktør som viste sine snekkerferdigheter.

 

Dette gjør det selvfølgelig enklere for kundene, men har også mye å si for de ansatte.

Kundene kan i den nye utebutikken kjøre rett inn med bilen og plukke med seg det de skal ha.   Foto: Ann-Julie Nordgård Nesmoen

 

– De ansatte får en helt ny arbeidshverdag. Før måtte de flytte på ting for å komme til det man skulle ha, mens kundene nå kan kjøre inn i utebutikken og lesse på med det de måtte trenge. I tillegg til at det blir enklere, har det også mye å si for HMS, fortalte Hanssen.

– Kjempesaker

Per Magne Jenssen var en av de som hadde tatt turen til åpningen.

– Dette var jo virkelig kjempesaker, sa han, og tok en slurk av kaffen sin.

Per Magne Jenssen synes den nye byggeforretningen på Børøya var veldig fin.  Foto: Ann-Julie Nordgård Nesmoen

 

Jenssen ville i utgangspunktet bare se, men hadde også noe han gjerne skulle hatt.

– Jeg skal se på en ny ytterdør, men vi får se om den blir kjøpt i dag.