Jubilant i aksjon på Ørnheihytta

Om du legger turen innom Ørnheihytta i dag, er det 50-årsjubilanten Stine Elisabet Remen som svinger vaffelpressa. – Jeg visste ikke om dette på forhånd, ler jubilanten som er tatt med til fjells på blåtur.

På Ørnheihytta har jubilanten Stine Elisabet Remen åpen kafè lørdag, som en del av sin 50-års feiring.   Foto: Privat

Stine Elisabet Remen og Jan Paulsen er mye ute på tur, blant annet i Vesterålen Turlag.  Foto: Privat

Hadsel

På Ørnheihytta er det lørdag åpen kafè og alle er velkomne til hytta der 50 års-jubilanten Stine Elisabeth Remen serverer kaffe og vafler.

Bursdagsbarnet selv ble overrasket over å finne seg selv som kafèvert på Røde Kors sin hytte.

Tatt med på blåtur

– Jeg visste ikke noe om dette på forhånd, jeg er på blåtur så dette er en del av opplegget, sier Remen som er i gang og steiker vafler og koker kaffe, og allerede har servert to gjester som har vært innom.

– Vi ser at det er mer folk i fjellet etter hvert, sier hun.

I går ble 50-årsjubilanten traktert med lunsj på Rødbrygga, før det bar til fjells, og hun og Jan Paulsen ankom hytta fredag kveld. Og det er Paulsen som har pønsket ut overraskelsene som venter i løpet av dagen.

– Jeg har skjønt at det kommer noen gjester i kveld, i forhold til hva som er handlet inn og hva som er her, sier Remen, og forteller at hun akkurat nå stolprer rundt i høyhælte sko, kjole og med 50 år skrevet i panna.

Fjellskoene som favoritt

– Akkurat nå føler jeg meg passelig dum, ler Remen som til vanlig har fjellskoene som sin absolutte favoritt. Både Stine Elisabet Remen og Jan Paulsen er særdeles aktive turfolk, de er mye på tur generelt, og mye på tur gjennom Vesterålen turlag.

– Det blir spennende å få gjester til fjells, dette er ei stor fin hyttte og nå ble det knallfint vær, så kansje det kommer noen flere folk i fjellet. De første som kom innom kafèen hadde med seg gave, de hadde sett innlegget på Facebook, og det var litt artig, sier hun.

Ørnheihytta er åpen fram til lørdag ettermiddag, og ifølge innlegget tar jubilanten gjerne i mot både hilsener og klemmer.