Kastet fra seg dyrebein på rasteplass

Søndag kom Svein Jarle Nilsen over et lite hyggelig syn på rasteplassen på Børøya.
Hadsel

Der lå det nemlig en rekke bein- og knokkelrester.

– Det ser ut som om de er restene etter en elg. Beinene har ikke kommet dit av seg selv, så noen har må ha kastet dem fra seg der. Det er håpløst at folk tar seg til rette på den måten når det er gratis å levere inn søppel, sier Nilsen til VOL.


Fant store søppelmengder på tur i Sigerfjord:

– Dette er tankeløs forsøpling

Arne Emil Iversen i Sigerfjord fant fredag store megder søppel i nærheten av Kjerringnesdalsvannet i Sigerfjord. Mye av søpla var helt brukbare klær og sko.

 

– Ikke trivelig

Nilsen, som bor på Myre, var på tur med bikkja da han oppdaget beinrestene.

– Det er ikke trivelig at folk og hunder går på sånt, og som dessuten drar til seg dritt og lort. Med tanke på at det er en rasteplass, er det lite hyggelig å se på sånt når man drikker kaffe, slår Nilsen fast.

– Skjer av og til

Magne Berg er prosjektleder i Statens vegvesen, som har ansvaret for rasteplassen på Børøya. Berg kjente ikke til forsøplingen på Børøya, men understreker at han ikke er ukjent med at folk kaster fra seg diverse på både rasteplassen og langs veien.

– At folk hiver fra seg søppel skjer av og til, særlig når søppeldunkene er fulle. Men problemet er nok større på rasteplassen i Sigerfjord. Vi har hatt utfordringer med at enkelte hiver fra seg husholdningsavfall, men noe stort problem er det ikke, sier Berg, som har følgende oppfordring til vedkommende som dumpet beinrestene, og til andre søppelkastere som ikke følger spillereglene:

– Å dra eget søppel inn på annen manns eiendom, bør man føle seg for god til.


Ryddeaksjon i fjæra i Øksnes

Fra Nyksundfjæra er om lag 20 kubikk med søppel fjernet fra naturen og levert på Reno-Vest. -En fantastisk ryddedugnad, sier Jan Helge Pedersen. Også Sommarøya og Reinøya er blitt ryddet.