Postleveringsendringen på Innlandet:

– Vil ivareta innbyggerne på best mulig måte

Rådmann i Hadsel, Ola Morten Teigen, sier at Hadsel kommune ønsker å ivareta innbyggerne i Lonkan, Helgenes og Brottøy på best mulig måte.

Rådmann i Hadsel kommune, Ola Morten Teigen. Arkivfoto.  Foto: Atle Nielsen

Hadsel

Før jul ble det kjent at innbyggerne i Lonkan, Helgenes og Brottøy fra 1. februar må reise til Hennes for å hente posten. Det sendes færre brev i Norge, og dermed må Posten Norge AS ta grep for å spare penger på postutleveringen. Som en konsekvens av dette vil ikke innbyggerne på disse tre tettstedene lenger få posten levert hjem. For de som ikke har egen båt, kan det ta fem timer å komme seg til og fra postkassen.

Orientert


Beboere i Lonkan, Helgenes og Brottøy må hente posten på Hennes:

Vil bruke fem timer til postkassen

Fra 1. februar 2019 må innbyggerne i Lonkan, Helgenes og Brottøy til Hennes for å hente posten. For de som ikke har egen båt vil dette si at turen til postkassen vil ta rundt fem timer.

 

– Kommunen ble orientert om dette kort tid før jul og ordfører har fulgt opp med dialog med Posten. Her ønsker kommunen å delta aktivt og bidra med innspill, slik at våre innbyggere ivaretas på en best mulig måte, sier Teigen.

Han sier at de ønsker å få organisert en god oppfølging av både posten og de som potensielt blir rammet av postens skisserte tiltak.

Møte

Ordfører i Hadsel, Siv Dagny Aasvik, sier til VOL at de vil arrangere et møte.

– Rådmannen har fått i oppdrag fra meg å få til et møte med ledelse i kommunen og Posten for å komme i dialog om bedre løsninger for innbyggerne enn det posten har lagt opp til, sier hun.


Varaordfører Kurt Jenssen (Sp) om den nye postløsningen på Innlandet:

– Det er uakseptabelt

Varaordfører i Hadsel, Kurt Jenssen (Sp), synes ikke noe om at beboerne i Lonkan, Helgenes og Brottøy fra 1. februar må hente posten sin på Hennes.