Nyttårskonsert på Stokmarknes:

Musikkforening med finpusset form til forestilling

Stokmarknes musikkforenings nyttårskonsert bød i stor grad på gjenhør med kjente og kjære melodier fra rundt om i Europa – med ett oppsiktsvekkende unntak.

Hans Arne Norbakk (venstre) og de andre slagverkerne brukte utradisjonelle verktøy til å lage musikk under Stokmarknes musikkforenings nyttårskonsert lørdag.  Foto: Atle Nielsen

Hadsel

Det var ikke vissheten om at «Sandpapirballetten» er hentet fra Amerika som gjorde at første avdelings avslutningsnummer skilte seg ut, snarere hvordan den ble spilt.

Dirigent Stine Sivertsen strålte med Stokmarknes musikkforening i ryggen.  Foto: Atle Nielsen

 

Perkusjonistene hadde funnet fram noen heller utradisjonelle instrumenter før den 85 år gamle musikkforeningen tok en velfortjent pause i Hurtigrutens Hus lørdag kveld.

Trommestikker og tamburin var byttet ut med drill, sandpapir og hammer. For å nevne noe i den musikalske verktøykassa.

– Det er første gang jeg har brukt den typen instrument på konsert. Vi har en gang tidligere laget musikk ved hjelp av en skrivemaskin. Det er gøy å bryte rutinene av og til og lage litt show for publikum, sa Hans Arne Nordbakk etter endt sandpapirsolo.

Helene Enochsson spilte to flotte soloer på tverrfløyte.  Foto: Atle Nielsen

 

Også de mer tradisjonelle numrene ble godt mottatt av tilhørerne. Stokmarknes musikkforening holdt seg både lokalt med «Nordlandstoner» av Bjarne Olsen og mer kontinentalt med innslag av Bach, Brahms, Strauss og Morricone. For å nevne noe fra konserten som var godt besøkt og ikke uventet endte med stående applaus for dirigent og de ivrige musikanter.