Bastian Holst med førsteplass i NNM:

– Et av de beste løpene jeg har levert

Etter en spurt på oppløpet og fotofinish, ble melbuværingen Bastian Holst (18) nordnorsk mester på 15 kilometer skøyting fellesstart lørdag.

Bastian Holst (18) fra Melbu ble lørdag nordnorsk mester på 15 kilomter skøyting fellesstart under NNM i Vadsø.   Foto: Arkiv/Ken-Thomas Kvæl

Hadsel

– Jeg er ikke kjent for å være noen spurter, så at jeg tok igjen han som lå foran meg på oppløpet og vant med fotofinish – det må være en av de beste løpene jeg har levert, konkluderer Holst.

Sto om to centimeter

18-åringen hadde egentlig bare planer om å havne på pallen og valgte dermed å ta det rolig fra start. Dette blant annet fordi han visste at konkurrentene i NNM i Vadsø var svært gode.

– Etter en fire-fem kilometer gikk det plutselig ganske fort. Jeg havnet bak Jakob (Sørlie Pettersen fra Melbo IL, red.anm) og Sivert (Østberg Tømmervik fra Medkila Skilag, red.anm) og ble liggende litt alene å jobbe. En kilometer fra mål fikk jeg enormt god gli grunnet nysnø, og gikk fra tredjeplass til andreplass, sier Holst.

18-åringen trodde ikke at han hadde sjans til å vinne, men rykket på oppløpet og spurtet i mål.

– Det ble fotofinish fordi at de ikke så hvem som kom først. Etter å ha sett på den kom jeg to centimeter før Sivert i mål og vant, sier han.

jakob Sørlie Pettersen fra Melbo IL kom på tredjeplass med tiden 35:58.1.

Smører alltid kanonski

Han kom i mål på tiden 35:59.9.

– Sammenlignet med konkurrentene mine som er veldig gode, er dette en veldig god tid. Jeg bor og går på skole hjemme, og trener flere hundre timer mindre enn dem. Dermed tenker jeg at jeg ikke må vinne, men i dag var det veldig morsomt at det skjedde, sier han.

Under dagens renn fikk Holst veldig god gli, noe han beskriver som det beste som kan skje i et slikt renn.

– Skiene ble bare bedre og bedre. Det var pappa som sto for smøringa. Det er veldig morsomt å ha en pappa som alltid smører kanonski og som klarer å hjelpe meg med å finne formen, sier han.

I morgen stiller Holst til start på sprintstafett.

– Jeg er ingen spurter, men det viktigste er å ikke gi opp, konkluderer han.

Lørdagens resultatlister finner du her.