Prisvinner Irene Antonsen fikk stående applaus

– Jeg tror Johan Moe hadde bifalt denne prisen, sa fjorårets vinner, Peer Nic Gundersen da han delte ut årets Johan Moe-pris til visesanger og gitarist Irene Antonsen.

Johan Moes kveld

Prisvinner Irene Antonsen og Peer Nic Gundersen, som vant Johan Moes pris i fjor.  Foto: Tone Marit Sørensen.

Hadsel

Årets prisvinner av Johan Moe-prisen er en trubadur i hans ånd, som sprer glede med musikken sin.

– Det er det musikk er til for, å spre glede og å sette ord på det som ikke kan settes ord på, sa fjorårets vinner Peer Nic Gundersen som stod for årets prisutdeling sammen med Kai Kiil, som også er tidligere prisvinner.

Irene Antonsen har de tre siste årene sunget hver uke på dagsenteret på Stokmarknes, noe som blir satt stor pris på av de eldre på sykehjemmet. Og salen bifalt med trampeklapp og stående applaus.

– Ekstra glad i dag

– Jeg har alltid vært glad i Melbu og har vært her mye både som unge og ungdom. Men kanskje jeg er litt ekstra glad i Melbu i dag, smiler prisvinneren som var både rørt, glad og overrasket. Hun takket varmt og kvitterte med et dikt om nettopp den gleden det er å spre glede med musikk.

– Da jeg måtte tre ut av arbeidslivet for noen år siden, var det nettopp hobbyene mine som er musikk og litteratur som har fått plass, sier hun.

Peer Nic Gundersen spilte en egen låt dedikert til prisvinneren. Under Johan Moes kveld var det tradisjonen tro stinn brakke, med om lag 130 i salen og allsang an mass.

Med Odd Engh-Johansen, Asle Martinussen, Trond Ringlund, Ståle Risjord og Per Gunnar Torgersen var det stor stemning da de fremførte alt fra Terje Nilsen sine viseskatter, til låter av Mari Pettersen og Jack Berntsen.