Rulleskifavoritt brakk tommelen

Erik Valnes, regjerende U23-verdensmesteren i sprint var mannen alle ønsket å slå under morgendagens rulleskirenn opp til Storheia. Men Valnes var nylig uheldig på rulleskitrening og brakk tommelen i et fall.

Erik Valnes blir ikke å se på startstreken under lørdagens rulleskirenn opp til Storheia.  Foto: Innsendt

Hadsel

– Med brudd i tommelen er det ikke mulig å gå rulleskirenn, så dermed ryker Storheia Opp, sier en skuffet Erik Valnes i en pressemelding.

– Det er skikkelig kjipt, jeg hadde virkelig sett fram til både rulleskirennet opp Storheia og motbakkeløpet opp Nonskollen, men slik ble det ikke denne gang, legger han til.

Valnes er imidlertid klar på at han gjerne vil delta dersom det skulle bli arrangert flere rulleskirenn opp Storheia.

– Jeg tente umiddelbart på konseptet om et spektakulært bratt motbakkeløp på rulleski i sånne omgivelser. Jeg tror at mange vil kunne være interessert i å delta når det blir mere kjent sørover i landet, sier han

Med Valnes ute av startfeltet, mister rennet en stor profil, men nå blir det kanskje enda mer spennende med tanke på hvem som vil stikke av med seieren.

–  Nå er i det i alle fall helt åpent hvem som kommer først til toppen, sier rennleder Tommy Nordeng

–  Vi ønsker Erik Valnes god bedring og ser fram til å følge han på ski i vinter. Og så ønsker vi han velkommen tilbake en annen gang, slår Nordeng fast.